αποφραξεις 4u

Ιδέες - Προτάσεις & Επίκαιρα !!!

Ξεβουλώστε την αποχέτευση του νεροχύτη σας εύκολα και οικολογικά ακολουθώντας τις οδηγίες του σχήματος. Δώστε οριστικό τέλος στις αποφράξεις ...

 

infographic1-apofraxeis4u

 

 

 

 

apofraxeis apoxeteuseon

Κάθε πολυκατοικία συνιστά μια μικρή κοινωνία, η συμπεριφορά των μελών της οποίας έχει άμεσο αντίκτυπο στην κατάσταση που παρουσιάζει το αποχετευτικό της δίκτυο. Οι σωληνώσεις των οικοδομικών συγκροτημάτων ούτως ή άλλως είναι πολλές φορές φθαρμένες και λειτουργούν εντατικά και αδιάκοπα για αρκετές δεκαετίες, με αποτέλεσμα οι αποχετεύσεις να μην είναι αποδοτικές σε απόλυτο ποσοστό.
Και σε αυτές τις ήδη αρνητικές συνθήκες έρχονται να προστεθούν κάποιοι ένοικοι ή ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων που με την αμέλεια ή την αδιαφορία τους δίνουν τη… χαριστική βολή στη λειτουργικότητα του υδροδοτικού και αποχετευτικού δικτύου. Υπολείμματα υλικών μαγειρικής, αντικείμενα καθημερινής χρήσης και λίπη, σε συνδυασμό με το ίδιο το νερό που με τις θερμοκρασίες του συστέλλει ή διαστέλλει τους σωλήνες, απειλούν τις αποχετεύσεις και προκαλούν αποφρακτικά προβλήματα που ταλαιπωρούν τις οικογένειες που διαμένουν στις πολυκατοικίες και δυσκολεύουν την καθημερινή τους ζωή.
Ακόμη και οι μονοκατοικίες όμως έχουν τα δικά τους αποφρακτικά προβλήματα. Δεδομένου ότι οι περισσότερες βρίσκονται εκτός των τειχών της πόλης ή τουλάχιστον μακριά από το κέντρο της και κοντά στη φύση, παράγοντες όπως η υγρασία ή η άμεση απειλή από τα ακραία καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να τις φέρουν σε πολύ δύσκολη θέση όσον αφορά την αποχέτευσή τους.
Αντίστοιχα θέματα απασχολούν και όσους κατοικούν στην επαρχία, όπου μάλιστα τα μέσα αντιμετώπισης των προβλημάτων δεν είναι και τόσο προσιτά. Η πρωτεύουσα και οι μεγάλες πόλεις σίγουρα είναι πιο ευνοημένες, αφού διαθέτουν αρκετές εταιρείες αποφράξεων που αντιμετωπίζουν κάθε δύσκολη κατάσταση. Το ιδιαίτερα θετικό στοιχείο είναι πως οι επιχειρήσεις αυτές προσφέρουν 24ωρη κάλυψη στους πελάτες τους, γιατί τα αποφρακτικά προβλήματα μπορεί να συμβούν οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.
Στον κλάδο αυτόν υπάρχουν σοβαροί επαγγελματίες που τον υπηρετούν επί πάρα πολλά χρόνια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πείρα και τον επαγγελματισμό που τους διακρίνει. Έχοντας έρθει αντιμέτωποι με αμέτρητες περιπτώσεις μέσα στα χρόνια, οι ειδικοί καταλαβαίνουν αμέσως τη σοβαρότητα του κάθε προβλήματος και ξέρουν αν θα πρέπει να στείλουν έναν υδραυλικό με τα εργαλεία του ή ένα πλήρως εξοπλισμένο συνεργείο, που θα συνοδεύεται μάλιστα από οχήματα (π.χ. αντλιοφόρα, βυτιοφόρα).
Εκείνο όμως που θα πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα είναι το ότι οι εταιρείες αποφράξεων είναι οι μόνες που ασχολούνται με δομές πιο σύνθετες από τις πολυκατοικίες, όπως είναι τα μεγάλα ξενοδοχεία, τα νοσοκομεία, όπου για υγειονομικούς λόγους δίδεται μεγαλύτερη προσοχή, ακόμα και εργοστασιακές μονάδες όπου υπάρχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις.
Πρέπει ακόμη να τους πιστωθεί πως δίνουν πρόθυμα το «παρών» σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων όπως η θεομηνία στη Μάνδρα πραγματοποιώντας απαντλήσεις υδάτων από υπόγεια, απομακρύνοντας φερτά υλικά από δρόμους και σπίτια και βοηθώντας το έργο της Πυροσβεστικής και των άλλων αρχών.
Και σε κάθε περίπτωση φροντίζουν να κρατούν το κόστος σε λογικά επίπεδα, λαμβάνοντας υπόψη τους τις εποχές των ισχνών αγελάδων που περνά κάθε νοικοκυριό. Μη διστάσετε λοιπόν να απευθυνθείτε στους επαγγελματίες επιτυγχάνοντας μια πολύ καλή σχέση μεταξύ υπηρεσία και κόστους. Και βέβαια μην αμελήσετε να έχετε ήδη συνεννοηθεί με κάποια εταιρεία για έλεγχο στα υδραυλικά του διαμερίσματος ή της πολυκατοικίας σας, αν είστε διαχειριστής, ώστε να αποφύγετε ή να καθυστερήσετε τα αποφρακτικά προβλήματα.

πλημμυρες και αποφραξεις 2017
Τα υψηλά  επίπεδα βροχοπτώσεων  που παρατηρούνται στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια,  τα  έντονα καιρικά  φαινόμενα, αλλά και η έλλειψη πολιτικής  διαχείρισης του νερού έχουν ως αποτέλεσμα πολλές περιοχές της χώρας να πλήττονται κάθε χρόνο από πλημμύρες και φυσικές  καταστροφές.  Η απουσία αντιπλημμυρικών έργων και γενικότερα πολιτικής πρόληψης των πλημμυρικών φαινομένων, αλλά και η αποψίλωση των δασών,  η άναρχη δόμηση και η αλόγιστη παρέμβαση του ανθρώπου στη φύση δημιουργούν πολλαπλασιαστικά πλημμυρικά φαινόμενα  και συντελούν στην εμφάνιση εικόνων βιβλικής καταστροφής σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Όπως επισημαίνει η κ. Μαρία Μιμίκου, καθηγήτρια στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και διευθύντρια του Εργαστηρίου Υδρολογίας και Αξιοποίησης Υδατικών Πόρων, στη χώρα μας  «δεν υπάρχει διαχείριση του νερού… αυτή είναι η πικρή αλήθεια», με αποτέλεσμα ιδιωτικές  κατοικίες και  επιχειρήσεις αλλά και δημόσιες δομές να απειλούνται με ολοσχερή καταστροφή με την πρώτη δυνατή βροχόπτωση. Υπόγεια  και αποθήκες κατακλύζονται από τα νερά της βροχής, δρόμοι μετατρέπονται σε ποτάμια, αυτοκίνητα παρασύρονται από ορμητικούς χείμαρρους και δεκάδες  ανθρώπινες ζωές χάνονται από τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Ανίσχυρη η πολιτεία υπό το βάρος της οικονομικής εξουθένωσης αδυνατεί να παράσχει στον πολίτη την ασφάλεια και προστασία που χρειάζεται σε περιστάσεις ακραίων καιρικών φαινομένων και ισχυρών βροχοπτώσεων.
Στις  περιστάσεις αυτές απαραίτητη είναι η συνδρομή μιας  αξιόπιστης αποφρακτικής εταιρείας που  ενεργεί άμεσα και υπεύθυνα για την αποτελεσματική άντληση των υδάτων, ενώ παράλληλα  προλαμβάνει και αποκαθιστά αποφρακτικά προβλήματα.
Κορυφαίες εταιρίες στο χώρο των αποφράξεων, αναλαμβάνουν την άντληση των υδάτων σε πλημμυρισμένες κατοικίες, επιχειρήσεις, αποθήκες, υπόγεια και γκαράζ, καθώς και τη συντήρηση αγωγών και αποχετευτικών δικτύων. Διενεργούν υπεύθυνα και αποτελεσματικά εργασίες μεταφοράς λυμάτων, εκκενώσεις βόθρων και αποφράξεις αποχετεύσεων.
Ειδικευμένες εταιρείες στο πρόβλημα αυτό, διαθέτοντας  ειδικές μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και   αντλίες αναρρόφησης υψηλής πίεσης που συντηρούνται σε  τακτά χρονικά διαστήματα, πραγματοποιούν αποτελεσματικά αντλήσεις υδάτων  ακόμα και σε δυσπρόσιτους χώρους και περιοχές…. Με σύγχρονα βυτιοφόρα οχήματα διαφόρου κυβισμού διενεργούν  εργασίες άντλησης υγρών και  στερεών λυμάτων στις πιο συμφέρουσες τιμές της αγοράς.
Η τεχνογνωσία, η πολυετής εμπειρία του προσωπικού τέτοιων εταιρειών  και η άρτια εκπαίδευση και εξειδίκευσή τους στον τομέα των αποφράξεων και των αντλήσεων υδάτων εγγυώνται την υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και την αποτελεσματική αντιμετώπιση και των πλέον περίπλοκων καταστάσεων.  Η ετοιμότητα και η αμεσότητα, η ταχύτατη  εξυπηρέτηση σε συνδυασμό με τις οικονομικότερες τιμές της αγοράς αναδεικνύουν την αξιοπιστία μιας τέτοιας εταιρίας στο χώρο της άντλησης υδάτων.  Ο άψογος επαγγελματισμός και οι υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών που παρέχονται καθιστούν  μια τέτοια επιχείρηση αποτελεσματική ακόμα και στις πιο απαιτητικές συνθήκες.
Δε χρειάζεται συνεπώς να αισθάνεστε ανασφάλεια και φόβο κάθε φορά που η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί για ακραία καιρικά φαινόμενα.
Με ένα τηλεφώνημά σας το πλήρως καταρτισμένο τεχνικό προσωπικό των εταιρειών άντλησης υδάτων έρχεται άμεσα στο χώρο σας για να σας εξυπηρετήσει  με συνέπεια και υπευθυνότητα περιορίζοντας ενδεχόμενες ζημιές, που δημιουργούν απρόβλεπτα έξοδα, προστατεύοντας και διασώζοντας εσάς και  την περιουσία σας!
 
Πηγή αρθρογραφίας: https://www.apofraxeis4u.gr

πλημμύρες από αποφράξεις φρεατίωνΌσο αυτονόητη είναι η παρουσία του ηλεκτρικού ρεύματος σε μια κατοικία, άλλο τόσο είναι και η υδραυλική της εγκατάσταση, χάρη στην οποία απολαμβάνουμε το πολύτιμο αγαθό του νερού στο σπίτι μας, αλλά και την απρόσκοπτη απορροή του όταν το έχουμε χρησιμοποιήσει για κάθε μας ανάγκη (πόση, μαγείρεμα, καθαριότητα, ατομική υγιεινή). Και όσο αδιανόητη είναι έστω και μία ώρα χωρίς την παρουσία του ρεύματος στο σπίτι μας, άλλο τόσο ανυπόφορη ή και ανθυγιεινή είναι η εμφάνιση ενός αποφρακτικού προβλήματος στο αποχετευτικό μας σύστημα. 

Για κάθε τέτοιο πρόβλημα λοιπόν υπάρχει ένας ολόκληρος κλάδος που απασχολεί πολλά επαγγέλματα και δρα άμεσα ώστε η λειτουργία των αποχετεύσεων να επιστρέψει γρήγορα στην κανονικότητα. Εκτός από τους απλούς υδραυλικούς που αναλαμβάνουν τις εύκολες περιπτώσεις σε σωληνώσεις που είναι προσιτές, υπάρχουν και οι αποφρακτικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η apofraxeis4u που αναλαμβάνουν πιο δύσκολες περιπτώσεις, που αφορούν φθορές, βουλώματα ή και τη συντήρηση των δικτύων, που κάποιες φορές είναι πολύ παλιά και σχεδόν κατεστραμμένα. 

Φανταστείτε μάλιστα πόσο προβληματικές μπορεί να είναι οι αποχετεύσεις που δεν αφορούν απλά σπίτια ή πολυκατοικίες, αλλά εργοστάσια, ξενοδοχεία, νοσοκομεία, αθλητικές εγκαταστάσεις ή ολόκληρους οικισμούς με κοινή αποχετευτική εγκατάσταση. Κι ακόμη, πόσο εύκολα μπορεί να παρουσιαστεί αποφρακτικό πρόβλημα όταν τα παραπάνω βρίσκονται κοντά στη φύση και στους κινδύνους που αυτή εγκυμονεί. Για παράδειγμα, ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται κοντά στη θάλασσα κινδυνεύει πολύ περισσότερο από οξειδώσεις στις σωληνώσεις του λόγω της αναπόφευκτης υγρασίας. 

Για κάθε τέτοια περίπτωση που συνιστά… ασύμμετρη απειλή οι εταιρείες αποφράξεων είναι πρόθυμες να αναλάβουν δράση και να δώσουν λύση. Κάθε τέτοια επιχείρηση είναι ούτε λίγο - ούτε πολύ ένας μικρός στρατός που αποτελείται από εκπαιδευμένους επαγγελματίες, αποτελεσματικό οπλισμό και υπερσύγχρονα οχήματα. Χάρη στα αντλιοφόρα και τα βυτιοφόρα των εταιρειών αποφράξεων είναι εφικτό να αναληφθούν εργασίες που αφορούν τις αποχετεύσεις, όπως το άδειασμα δεξαμενών, η απομάκρυνση υδάτων ή ακόμη και τοξικών λυμάτων από φρεάτια, ακόμη και η απάντληση υδάτων από διαμερίσματα σε περίπτωση διαρροών ή πλημμυρών λόγω βροχοπτώσεων ή άλλων αιτίων. 

Αυτή η τελευταία δραστηριότητα είναι και εκείνη που έχει σπουδαία κοινωνική διάσταση, γιατί οι απαντλήσεις υδάτων γίνονται συνήθως σε περιπτώσεις πλημμύρας σε υπόγεια διαμερίσματα φτωχών νοικοκυριών, οπότε η παρέμβαση των ειδικών είναι απαραίτητη και σωτήρια για εκείνους που δεν μπορούν να περιμένουν πάντα την Πυροσβεστική. Αυτήν ακριβώς την κοινωνική διάσταση λαμβάνουν υπ’ όψιν τους και οι επιχειρηματίες του κλάδου των αποφράξεων και γι’ αυτό φροντίζουν να κάνουν πιο οικονομικές τις υπηρεσίες τους. 

Για τους σταθερούς πελάτες οι τιμές είναι αρκετά χαμηλότερες, ενώ στις προσφορές συμπεριλαμβάνονται απολυμάνσεις ή απεντομώσεις, ή ακόμη και άλλες υπηρεσίες σε χαμηλές τιμές, όπως η έκδοση κοινοχρήστων και ο προληπτικός έλεγχος του αποχετευτικού δικτύου. 

Και αυτό το τελευταίο είναι που πρέπει να λαμβάνουν υπ’ όψιν τους πολύ σοβαρά οι ιδιοκτήτες και οι διαχειριστές των πολυκατοικιών, γιατί πλην ελαχίστων εξαιρέσεων τα αποφρακτικά προβλήματα συνήθως αποφεύγονται όταν έχουμε λάβει τα μέτρα μας και έχουμε φροντίσει από πριν για την καλή κατάσταση του υδροδοτικού και αποχετευτικού δικτύου. 

Σε κάθε περίπτωση η συνεργασία με μια εταιρεία αποφράξεων μας γλιτώνει από πολλούς μπελάδες και μας υπόσχεται μια καθημερινότητα χωρίς προβλήματα που, εκτός όλων των άλλων, απειλούν και την υγεία μας.  

    

 

πλυμμηρες από αποφράξεις

Διαρροές, οξειδωμένοι σωλήνες, βουλωμένα φρεάτια, δεξαμενές που ξεχειλίζουν… Όσο κι αν δεν θέλουμε να παραδεχθούμε την αλήθεια, αυτή είναι η εικόνα που επικρατεί στις πολυκατοικίες όλης της Ελλάδας, αλλά και του Λεκανοπεδίου των τεσσάρων και πλέον εκατομμυρίων κατοίκων συμπεριλαμβανομένων και περιοχών αυξημένου βιοτικού επιπέδου, όπως η Κηφισιά στα βόρεια προάστια, η Εκάλη. η Γλυφάδα  κλπ. Και αυτή η κατάσταση είναι πάρα πολύ σοβαρή για να την αγνοήσουμε, αφού απειλεί όχι μόνο τη λειτουργικότητα και την υγιεινή των διαμερισμάτων, αλλά και τη στατικότητα κάθε πολυκατοικίας, καθώς το στάσιμο νερό αποτελεί παράγοντα διάβρωσης και οξείδωσης, προκαλώντας φθορές στα υλικά της.
Οι απλές φθορές, οι δυσλειτουργίες και οι βλάβες των σωληνώσεων μπορούν να αντιμετωπιστούν εύκολα με την παρέμβαση ενός καλού υδραυλικού, ωστόσο κάποιες φορές η κατάσταση του αποχετευτικού δικτύου βρίσκεται σε οριακό σημείο, και τότε μόνο μια εταιρεία αποφράξεων είναι σε θέση να δώσει σίγουρη λύση. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές εταιρείες που και την τεχνογνωσία διαθέτουν και διαθέσιμες είναι για τον πελάτη, 24 ώρες το 24ωρο.
Οι επιχειρήσεις αποφράξεων απασχολούν επαγγελματίες με μεγάλη πείρα και εργατικότητα, οι οποίοι ανήκουν σε διάφορους κλάδους που σχετίζονται με αποφράξεις και υδραυλικές εργασίες. Επιπλέον διαθέτουν ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει σε τεχνικό εξοπλισμό και οχήματα. Ειδικά τα βυτιοφόρα και τα αντλιοφόρα τους είναι το «βαρύ πυροβολικό» τους.      
Ειδικότερα τα αντλιοφόρα οχήματα είναι εκείνα που κάνουν τις εταιρείες αποφράξεων υπερπολύτιμες και σε έναν άλλον τομέα. Και αυτός δεν είναι άλλος από τις απαντλήσεις υδάτων, μια εργασία που δεν μπορεί να περιμένει και που αφορά την ίδια τη ζωή των ανθρώπων που διαμένουν σε μια πολυκατοικία.
Μια ξαφνική νεροποντή, μια κακοτεχνία στο υδροδοτικό σύστημα, είτε του σπιτιού είτε του δρόμου, μπορεί να μετατρέψει ένα διαμέρισμα σε βούρκο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία όσων το κατοικούν. Φανταστείτε λοιπόν τι μπορεί να συμβεί αν το νερό συμβαίνει να είναι και πιο επικίνδυνο από το συνηθισμένο, π.χ. προέρχεται από λύματα, από θαλασσινό νερό, από αποχέτευση κ.ο.κ. Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν αρκεί η Πυροσβεστική, όσο και αν έχει τη διάθεση και το φιλότιμο να βοηθήσει.
Εξάλλου οι εταιρείες αποφράξεων δίνουν πάντα το «παρών» ακόμα και σε περιπτώσεις που ένας χώρος πρέπει οπωσδήποτε να αδειάσει άμεσα, όπως τα φρεάτια συλλογής ύδατος ή οι δεξαμενές πετρελαίου. Και είναι στο χέρι του πελάτη να διαλέξει τους επαγγελματίες εκείνους που εξασφαλίζουν το επιθυμητό αποτέλεσμα σε συνδυασμό με λογικό κόστος. Είναι πάντως προς το συμφέρον του πελάτη να οικοδομήσει σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης με την εταιρεία, ώστε να έχει προτεραιότητα σε περίπτωση που χρειαστεί τη συνδρομή της.
Δεν χρειάζεται όμως να έρθει η δύσκολη στιγμή για να κινητοποιηθείτε. Οι εταιρείες αποφράξεων εκτελούν και πολλές άλλες εργασίες εκτός από τις απαντλήσεις υδάτων και τις συνήθεις αποφράξεις. Η καθαριότητα των χώρων με συχνές απολυμάνσεις και απεντομώσεις είναι άλλος ένας τομέας με τον οποίο ασχολούνται, ενώ συχνά αναλαμβάνουν και την έκδοση κοινοχρήστων ή συνεργάζονται με τις εταιρείες προμήθειας πετρελαίου. Και βέβαια πραγματοποιούν, αν τους το ζητήσετε, τακτικούς ελέγχους στο αποχετευτικό σας σύστημα.
Το σίγουρο πάντως είναι πως θα σας φανούν χρήσιμες σε πολλές περιπτώσεις και καλό θα ήταν να τις έχετε υπ’ όψιν σας κάθε φορά που σας απασχολεί η καλή κατάσταση του διαμερίσματος ή της πολυκατοικίας σας.         

 

apofraxeis-neroxyti

Ένα από τα πλέον σημαντικά δίκτυα κάθε πολυκατοικίας, που αφορά όχι μόνο τα διαμερίσματα ξεχωριστά αλλά και το σύνολο κάθε συγκροτήματος κατοικιών, είναι το αποχετευτικό. Και όπως δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς την παρουσία των άλλων στοιχείων της πολυκατοικίας, π.χ. του δικτύου ηλεκτροδότησης, έτσι – και ακόμη περισσότερο – δεν μπορούμε να έχουμε μια αξιοπρεπή καθημερινότητα όταν η αποχέτευση του διαμερίσματός μας «πάσχει» και δεν είναι λειτουργική.

Read more: Ανάγκη και όχι πολυτέλεια η σωστή λειτουργία του αποχετευτικού συστήματος