Το χαρτί υγείας της τουαλέτας εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Γαλλία περί το 1770  και έκτοτε υποβλήθηκε σε μια ατέλειωτη διεργασία βελτιώσεων ως προς το χρώμα, την απαλότητα, το άρωμα, τον αριθμό των στρώσεων και τέλος περί τα 1970 έγινε και ανακυκλώσιμο, έτσι ώστε να μη προκαλεί αποφράξεις στις σωληνώσεις, όταν πεταγόταν στο νερό. Αυτό που δεν είχε αλλάξει όμως ήταν ο κύλινδρος στον οποίο αυτό τυλιγόταν και όταν τέλειωνε ''νευρίαζε'' του πάντες που βαριόντουσαν να το αντικαταστήσουν. Ετσι τουλάχιστον αποφάνθηκε μεγάλη έρευνα όπου οι καταναλωτές δηλώσαν στην συντριπτική τους πλειοψηφία ότι θα προτιμούσαν ένα κύλινδρο για το ρολό υγείας, που όταν το χαρτί θα τέλειωνε να μπορεί να αποριφθεί κι αυτός στο νερό χωρίς να προκαλεί αποφρακτικά προβλήματα.

ρολο χαρτιου που δεν κάνει αποφραξεις

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της SCA, πολυεθνικής που διοχετεύει στην αγορά το γνωστό χαρτί zewa, η οποία έλαβε σοβαρά υπόψην του τι θέλουν οι καταναλωτές και δημιούργησε τον πρώτο υδατοδιαλυτό και πλήρως διασπώμενο χαρτοκύλινδρο με το όνομα Zewa Aqua Tube. Ο συγκεκριμένος κύλινδρος μπορεί χαρίς καμμιά απειλή για το αποχετευτικό να απορριφθεί στη λεκάνη και να διαλυθεί πλήρως μιας και είναι κατασκευασμένος από την ίδιες ακριβώς ίνες που συνθέτουν και το χαρτί υγείας.

Το προϊόν καινοτομία κυκλοφορεί εδώ και μήνες στην Δυτική Ευρώπη και πρόσφατα μπήκε και στα ελληνικά supermarket υποσχόμενο 100% ασφάλεια τόσο στο αποχετευτικό δίκτυο όσο και για το περιβάλλον στο οποίο καταλήγει με την αποσύνθεσή του, σαν βιοδιασπώμενο και ανακυκλώσιμο υλικό. Πρώτη ύλη για την κατασκευή του αποτελεί ο ξυλοπολτός και εξίσου σημαντικό είναι ότι δεν χρειάζεται να πατήσετε πάνω από μια φορά το καζανάκι για να εξαφανιστεί στο εσωτερικό της αποχέτευσης. Είναι τέλος συμβατός με οποιοδήποτε τύπο τουαλέτας χρησιμοποιείται και ανεξάρτητα από το άν αυτή καταλήγει σε βόθρο ή δημόσιο αποχετευτικό δίκτυο.