Νέα πρωτοποριακή μέθοδος υπόσχεται και πραγματοποιεί σε τάχιστο χρόνο επίλυση του προβλήματος ροής νερού σε βουλωμένους αγωγούς αποχέτευσης που παράλληλα εμφανίζουν και ρήγμα ή σπάσιμο. Η συγκεκριμένη δυσλειτουργία εμφανίζεται σε αγωγούς που έχουν περάσει το προσδόκιμο όριο λειτουργίας λόγω παρέλευσης πολλών ετών, άλλοτε επειδή έχουν δεχτεί διείσδυση ριζών δέντρων στο εσωτερικό τους και άλλοτε από υπερβολική χρήση αποφράξεις από ρίζες ή σπάσιμο αγωγούχημικών καθαριστικών - αποφρακτικών. Εκτός της διατάραξης ομαλής λειτοπυργίας του αποχετευτικού δικτύου το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα είναι ο διαρκής εμπορισμός του περιβάλλοντα χώρου από τα απόνερα που διαφεύγουν και η απειλή της δημόσιας υγείας από τη δημιουργούμενη εστία μικροβίων. Τοίχοι, μπετόν, κήπος, υδροφόρος ορίζοντας εμποτίζονται από τα διαφεύγονατ λύματα - απόνερα και σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήσουμε να διαινίζεται το πρόβλημα.

Σε αυττή την περίπτωση έχουμε διπλό μπελά: αποφραξη αγωγού + σπάσιμο ταυτόχρονα!!! ..ακόμα και αν κάποιος ειδικός στις αποφράξεις καταφέρει και ξεβουλώσει το σωλήνα, αυτό α είναι μια προσωρινή - πρόχειρη  λύση που ναι μεν θα εξασφαλίζει την ανεπαρκή λειτουργία της αποχέτευσης, αλλά θα εξακολουθούν τα νερά ''αόρατα΄΄ να διαφεύγουν και να διαχέονται.

Χάρη στη νέα μέθοδο εντοπίζεται με κάμερα επακριβώς το σπασμένο σημείο του αγωγού, εισέρχεται στο εσωτερικό του κατόπιν ειδική κεφαλή που καθαρίζει τα πάντα και τέλος γίνεται αντικατάσταση αυτού με νέο κομμάτι που ενσωματώνεται στο ήδη υπάρχον. Δεν απαιτείται κανένα σκάψιμο, κανένα μερεμέτι και δε χρειάζεται να βγει ούτε ένα πλακάκι.