Οι αποφρακτικές εταιρείες της που εδρεύουν στο El Vendrell της Βορειοανατολικής Ισπανίας προσθέτουν πλέον στα καθήκοντά τους και τις αποφράξεις τουαλετών για ...σκύλους, που πρόσφατα εγκαταστάθηκαν σε όλη την πόλη!!!

αποφράξεις σε τουαλέτες σκύλωνΟ δήμαρχος της πόλης προχώρησε σε κατασκευή δημοσίων τουαλετών για τους σκύλους της πόλης χρησιμοποιώντας την πατέντα του Enric Girona, ο οποίος και δώρισε το δημιούργημά του!!! Είναι αντίστοιχες με αυτές που εξυπηρετούν και τις ανθρώπινες ανάγκες και αποσκοπούν στην διατήρηση της καθαριότητας της πόλης.
Διαθέτουν ανοξείδωτη λεκάνη που συγκεντρώνει τις ακαθαρσίες, οι οποίες απομακρύνονται στο εσωτερικό του αποχετευτικού δικτύου πατώντας το ειδικό κουμπί που απελευθερώνει ένα πίδακα νερού κατά πλήρη αντιστοιχία με το κλασσικό καζανάκι. Επίσης αν ο σκύλος θέλει μόνο να ουρήσει, εντοπίζει μέσω της οσμής μια άλλη ειδική βάση με γρίλιες όπου κάνει την ανάγκη του και ο ιδιοκτήτης δεν έχει παρά να ανοίξει για λίγο την βρύση που υπάρχει ακριβώς από πάνω, ώστε να καθαριστούν οι γρίλιες για τον .. επόμενο!!! 

δημόσιες σκυλοτουαλέτεςΈτσι δεν βρωμίζεται η περιοχή και οι ιδιοκτήτες των σκύλων αποφεύγουν και τα τσουχτερά πρόστιμα που επιβάλλονται για την μη συλλογή των περιττωμάτων, τα οποία φθάνουν το 750€!!!
Οσον αφορά τους κατοίκους της πόλης άλλοι το βλέπουν αρνητικά, φοβούμενοι την πιθανή επιβολή νέων φόρων που θα εξασφάλιζε τη συντήρηση και τις επιπλέον αποφράξεις του δικτύου, άλλοι δηλώνουν ότι ο σκύλος θα προτιμούσε τη βάση τουαλέτας από γρασίδι και  όχι από μέταλλο ενώ τέλος άλλοι επικροτούν το έργο και δηλώνουν απόλυτα ευτυχείς.

δημοσιες τουαλέτες αποχετεύσεων για σκυλια