Αν η αποχέτευση του μπάνιου ή της κουζίνας σας έχει βουλώσει και τα απόνερα δεν φεύγουν εύκολα αλλά σταδιακά και αργά μπορείτε να απαλλαγείτε εύκολα από αυτό το πρόβλημα εφαρμόζοντας την τεχνική για αποφράξεις που θα αναλύσουμε πιο κάτω. Καλό είναι να αποφύγετε τη χρήση χημικών καθαριστικών που με την επαναλαμβανόμενη χρήση τους επιβαρύνουν και το περιβάλλον δραματικά αλλά ταυτόχρονα μπορεί να διαβρώσουν και τα πλαστικά μέρη των σωλήνων της αποχέτευσης προκαλώντας έτσι μεγαλύτερη ζημιά, που σίγουρα τότε θα σας

αναγκάσει να καλέσετε τεχνικό και προφανός θα επιβαρυνθείτε κάποιο αξιόλογο χρηματικό ποσό, για να αποκαταστήσετε το πρόβλημα της πλημμύρας που θα έχει δημιουργηθεί.

ξεβουλωμα αποφραξης αποχετευσης

Τα στάδια που που θα πρέπει να ακολουθήσετε είναι τα εξής:

  1. Φορώντας πλαστικα γάντια απομακρύνουμε όλα τα πιθανά υπολλείματα που πιθανός φράζουν την είσοδο του νερου στην αποχέτευση.
  2. Ρίχνουμε μισή κούπα μαγειρικής σόδας στο στόμιο του βουλωμένου σωλήνα.
  3. Αμέσως μετά ρίχνουμε μισό μπουκάλι ξύδι, πάνω από τη σκόνη της σόδας.
  4. Αφήνουμε να δράσει το μείγμα που δημιουγήσαμε για μισή ώρα περίπου.
  5. Αφού περάσει το μισάωρο που αναφέραμε ρίχνουμε μια κατσαρόλα καυτό νερό.
  6. Σε περίπτωση που η απόφραξη επιμένει επαναλαμβάνουμε την προηγούμενη διαδικασία έως ότου λυθεί το πρόβλημα τελείως.

 

* Μετα το ξεβούλωμα καλό είναι ανά τακτά διαστήματα 20 - 30 ημερών, να ρίχνετε 1- 2 κατσαρόλες καυτό νερό πρός αποφυγή επανεμφάνισης του μελλοντικά και φυσικά να αποφεύγετε την κακιά συνήθεια να πατάμε οτισήποτε στις αποχετεύσεις ( χαρτιά, υπολλείματα τροφών κλπ)

** Αν το πρόβλημα δε λυθεί με την παραπάνω μέθοδο, αυτό σημαίνει ότι κάποια αντικείμενα με την πάροδο του χρόνου έχουν συσσωματωθεί σε πιο χαμηλό μέρος της αποχέτευσης και φράζουν τη ροή των απόνερων, πράγμα που σημαίνει ότι ή πρέπει να λύσετε την αποχέτευση από το κάτω μέρος κάνοντας μια πιο επίπονη προσπάθεια ή να κάλεσετε κάποιο τεχνικό αποφράξεων που με ειδικό υδροπιεστικό μηχάνημα μπορεί να σας απαλλάξει από την ταλαιπωρία, όσο μεγάλο και να είναι το πρόβλημα.