Ιδέες - Προτάσεις & Επίκαιρα !!!

Ξεβουλώστε την αποχέτευση του νεροχύτη σας εύκολα και οικολογικά ακολουθώντας τις οδηγίες του σχήματος. Δώστε οριστικό τέλος στις αποφράξεις ...

 

infographic1-apofraxeis4u

 

 

 

 

apofraxeis apoxeteuseon

Κάθε πολυκατοικία συνιστά μια μικρή κοινωνία, η συμπεριφορά των μελών της οποίας έχει άμεσο αντίκτυπο στην κατάσταση που παρουσιάζει το αποχετευτικό της δίκτυο.

Οι σωληνώσεις των οικοδομικών συγκροτημάτων ούτως ή άλλως είναι πολλές φορές φθαρμένες και λειτουργούν εντατικά και αδιάκοπα για αρκετές δεκαετίες, με αποτέλεσμα οι αποχετεύσεις να μην είναι αποδοτικές σε απόλυτο ποσοστό και να ταλαιπωρούνται από αποφράξεις.
Και σε αυτές τις ήδη αρνητικές συνθήκες έρχονται να προστεθούν κάποιοι ένοικοι ή ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων που με την αμέλεια ή την αδιαφορία τους δίνουν τη… χαριστική βολή στη λειτουργικότητα του υδροδοτικού και αποχετευτικού δικτύου. Υπολείμματα υλικών μαγειρικής, αντικείμενα καθημερινής χρήσης και λίπη, σε συνδυασμό με το ίδιο το νερό που με τις θερμοκρασίες του συστέλλει ή διαστέλλει τους σωλήνες, απειλούν τις αποχετεύσεις και προκαλούν αποφρακτικά προβλήματα που ταλαιπωρούν τις οικογένειες που διαμένουν στις πολυκατοικίες πχ Παγκράτι και δυσκολεύουν την καθημερινή τους ζωή.
Ακόμη και οι μονοκατοικίες όμως έχουν τα δικά τους αποφρακτικά προβλήματα. Δεδομένου ότι οι περισσότερες βρίσκονται εκτός των τειχών της πόλης ή τουλάχιστον μακριά από το κέντρο της και κοντά στη φύση, παράγοντες όπως η υγρασία ή η άμεση απειλή από τα ακραία καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να τις φέρουν σε πολύ δύσκολη θέση όσον αφορά την αποχέτευσή τους.
Αντίστοιχα θέματα απασχολούν και όσους κατοικούν στην επαρχία, όπου μάλιστα τα μέσα αντιμετώπισης των προβλημάτων δεν είναι και τόσο προσιτά. Η πρωτεύουσα και οι μεγάλες πόλεις σίγουρα είναι πιο ευνοημένες, αφού διαθέτουν αρκετές εταιρείες αποφράξεων που αντιμετωπίζουν κάθε δύσκολη κατάσταση. Το ιδιαίτερα θετικό στοιχείο είναι πως οι επιχειρήσεις αυτές προσφέρουν 24ωρη κάλυψη στους πελάτες τους, γιατί τα αποφρακτικά προβλήματα μπορεί να συμβούν οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.
Στον κλάδο αυτόν υπάρχουν σοβαροί επαγγελματίες που τον υπηρετούν επί πάρα πολλά χρόνια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πείρα και τον επαγγελματισμό που τους διακρίνει. Έχοντας έρθει αντιμέτωποι με αμέτρητες περιπτώσεις μέσα στα χρόνια, οι ειδικοί καταλαβαίνουν αμέσως τη σοβαρότητα του κάθε προβλήματος και ξέρουν αν θα πρέπει να στείλουν έναν υδραυλικό με τα εργαλεία του ή ένα πλήρως εξοπλισμένο συνεργείο, που θα συνοδεύεται μάλιστα από οχήματα (π.χ. αντλιοφόρα, βυτιοφόρα).
Εκείνο όμως που θα πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα είναι το ότι οι εταιρείες αποφράξεων είναι οι μόνες που ασχολούνται με δομές πιο σύνθετες από τις πολυκατοικίες, όπως είναι τα μεγάλα ξενοδοχεία, τα νοσοκομεία, όπου για υγειονομικούς λόγους δίδεται μεγαλύτερη προσοχή, ακόμα και εργοστασιακές μονάδες όπου υπάρχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις.
Πρέπει ακόμη να τους πιστωθεί πως δίνουν πρόθυμα το «παρών» σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων όπως η θεομηνία στη Μάνδρα πραγματοποιώντας απαντλήσεις υδάτων από υπόγεια, απομακρύνοντας φερτά υλικά από δρόμους και σπίτια και βοηθώντας το έργο της Πυροσβεστικής και των άλλων αρχών.
Και σε κάθε περίπτωση φροντίζουν να κρατούν το κόστος σε λογικά επίπεδα, λαμβάνοντας υπόψη τους τις εποχές των ισχνών αγελάδων που περνά κάθε νοικοκυριό. Μη διστάσετε λοιπόν να απευθυνθείτε στους επαγγελματίες επιτυγχάνοντας μια πολύ καλή σχέση μεταξύ υπηρεσία και κόστους. Και βέβαια μην αμελήσετε να έχετε ήδη συνεννοηθεί με κάποια εταιρεία για έλεγχο στα υδραυλικά του διαμερίσματος ή της πολυκατοικίας σας, αν είστε διαχειριστής, ώστε να αποφύγετε ή να καθυστερήσετε τα αποφρακτικά προβλήματα.