Ιδέες - Προτάσεις & Επίκαιρα !!!

Ξεβουλώστε την αποχέτευση του νεροχύτη σας εύκολα και οικολογικά ακολουθώντας τις οδηγίες του σχήματος. Δώστε οριστικό τέλος στις αποφράξεις ...

 

infographic1-apofraxeis4u

 

 

 

 

πλημμύρες από αποφράξεις φρεατίωνΌσο αυτονόητη είναι η παρουσία του ηλεκτρικού ρεύματος σε μια κατοικία, άλλο τόσο είναι και η υδραυλική της εγκατάσταση, χάρη στην οποία απολαμβάνουμε το πολύτιμο αγαθό του νερού στο σπίτι μας, αλλά και την απρόσκοπτη απορροή του όταν το έχουμε χρησιμοποιήσει για κάθε μας ανάγκη (πόση, μαγείρεμα, καθαριότητα, ατομική υγιεινή). Και όσο αδιανόητη είναι έστω και μία ώρα χωρίς την παρουσία του ρεύματος στο σπίτι μας, άλλο τόσο ανυπόφορη ή και ανθυγιεινή είναι η εμφάνιση ενός αποφρακτικού προβλήματος στο αποχετευτικό μας σύστημα. 

Για κάθε τέτοιο πρόβλημα λοιπόν υπάρχει ένας ολόκληρος κλάδος που απασχολεί πολλά επαγγέλματα και δρα άμεσα ώστε η λειτουργία των αποχετεύσεων να επιστρέψει γρήγορα στην κανονικότητα. Εκτός από τους απλούς υδραυλικούς που αναλαμβάνουν τις εύκολες περιπτώσεις σε σωληνώσεις που είναι προσιτές, υπάρχουν και οι αποφρακτικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η apofraxeis4u που αναλαμβάνουν πιο δύσκολες περιπτώσεις, που αφορούν αποφράξεις, φθορές, βουλώματα ή και τη συντήρηση των δικτύων, που κάποιες φορές είναι πολύ παλιά και σχεδόν κατεστραμμένα. 

Φανταστείτε μάλιστα πόσο προβληματικές μπορεί να είναι οι αποχετεύσεις που δεν αφορούν απλά σπίτια ή πολυκατοικίες, αλλά εργοστάσια, ξενοδοχεία, νοσοκομεία, αθλητικές εγκαταστάσεις ή ολόκληρους οικισμούς με κοινή αποχετευτική εγκατάσταση. Κι ακόμη, πόσο εύκολα μπορεί να παρουσιαστεί αποφρακτικό πρόβλημα όταν τα παραπάνω βρίσκονται κοντά στη φύση και στους κινδύνους που αυτή εγκυμονεί. Για παράδειγμα, ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται κοντά στη θάλασσα κινδυνεύει πολύ περισσότερο από οξειδώσεις στις σωληνώσεις του λόγω της αναπόφευκτης υγρασίας. 

Για κάθε τέτοια περίπτωση που συνιστά… ασύμμετρη απειλή οι εταιρείες είναι πρόθυμες να αναλάβουν δράση και να δώσουν λύση. Κάθε τέτοια επιχείρηση είναι ούτε λίγο - ούτε πολύ ένας μικρός στρατός που αποτελείται από εκπαιδευμένους επαγγελματίες, αποτελεσματικό οπλισμό και υπερσύγχρονα οχήματα. Χάρη στα αντλιοφόρα και τα βυτιοφόρα των εταιρειών αποφράξεων είναι εφικτό να αναληφθούν εργασίες που αφορούν τις αποχετεύσεις, όπως το άδειασμα δεξαμενών, η απομάκρυνση υδάτων ή ακόμη και τοξικών λυμάτων από φρεάτια, ακόμη και η απάντληση υδάτων από διαμερίσματα σε περίπτωση διαρροών ή πλημμυρών λόγω βροχοπτώσεων ή άλλων αιτίων. 

Αυτή η τελευταία δραστηριότητα είναι και εκείνη που έχει σπουδαία κοινωνική διάσταση, γιατί οι απαντλήσεις υδάτων γίνονται συνήθως σε περιπτώσεις πλημμύρας σε υπόγεια διαμερίσματα φτωχών νοικοκυριών, οπότε η παρέμβαση των ειδικών είναι απαραίτητη και σωτήρια για εκείνους που δεν μπορούν να περιμένουν πάντα την Πυροσβεστική. Αυτήν ακριβώς την κοινωνική διάσταση λαμβάνουν υπ’ όψιν τους και οι επιχειρηματίες του κλάδου των αποφράξεων και γι’ αυτό φροντίζουν να κάνουν πιο οικονομικές τις υπηρεσίες τους. 

Για τους σταθερούς πελάτες οι τιμές είναι αρκετά χαμηλότερες, ενώ στις προσφορές συμπεριλαμβάνονται απολυμάνσεις ή απεντομώσεις, ή ακόμη και άλλες υπηρεσίες σε χαμηλές τιμές, όπως η έκδοση κοινοχρήστων και ο προληπτικός έλεγχος του αποχετευτικού δικτύου. 

Και αυτό το τελευταίο είναι που πρέπει να λαμβάνουν υπ’ όψιν τους πολύ σοβαρά οι ιδιοκτήτες και οι διαχειριστές των πολυκατοικιών, γιατί πλην ελαχίστων εξαιρέσεων τα αποφρακτικά προβλήματα συνήθως αποφεύγονται όταν έχουμε λάβει τα μέτρα μας και έχουμε φροντίσει από πριν για την καλή κατάσταση του υδροδοτικού και αποχετευτικού δικτύου. 

Σε κάθε περίπτωση η συνεργασία με μια εταιρεία αποφράξεων μας γλιτώνει από πολλούς μπελάδες και μας υπόσχεται μια καθημερινότητα χωρίς προβλήματα που, εκτός όλων των άλλων, απειλούν και την υγεία μας.