Ιδέες - Προτάσεις & Επίκαιρα !!!

Ξεβουλώστε την αποχέτευση του νεροχύτη σας εύκολα και οικολογικά ακολουθώντας τις οδηγίες του σχήματος. Δώστε οριστικό τέλος στις αποφράξεις ...

 

infographic1-apofraxeis4u

 

 

 

 

αποχετευτικο συστημα κνωσσου χωρις αποφραξειςΌταν αναφερόμαστε στους αρχαίους Έλληνες, η σκέψη μας συνήθως πηγαίνει είτε στη φιλοσοφία είτε στην ποίηση και την υπόλοιπη, αξεπέραστη λογοτεχνική τους παραγωγή. Κάτι τέτοιο όμως είναι πολύ μονοδιάστατο και φαίνεται να τους αδικεί, αφού οι πρόγονοί μας δεν διέπρεψαν μόνο στον χώρο των ιδεών και του πνεύματος, αλλά και στον τομέα του υλικού πολιτισμού, της μηχανικής και της αρχιτεκτονικής.
Ένα τέτοιο αρχαιολογικό εύρημα που θα έκανε ακόμη και τους σύγχρονους τεχνίτες να… τρίβουν τα μάτια τους είναι το αποχετευτικό σύστημα της πόλης και ειδικά του ανακτόρου της Κνωσσού. Πρόκειται μάλιστα για το πρώτο πλήρες δίκτυο υδροδότησης και αποχέτευσης για ολόκληρη πόλη που γνωρίζουμε, χάρη στην αρχαιολογική σκαπάνη του Άρθουρ Έβανς.


Οι σωλήνες που χρησιμοποιούνταν βέβαια δεν ήταν μεταλλικοί αλλά πήλινοι, αλλά αυτό μόνο αρνητικό δεν ήταν για την εύκολη ροή του νερού, ενώ είχε δοθεί ιδιαίτερη σημασία και στις ενώσεις των σωλήνων, που σφραγίζονται πάλι με πηλό, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, για να μην υπάρχουν διαρροές.
Οι σύγχρονοι επαγγελματίες που αντιμετωπίζουν τις αποφράξεις με πιεστικό ηλεκτροκίνητο θα είχαν πολλά να μάθουν από την τεχνική των αρχαίων ομοτέχνων τους, καθώς μπορεί να υπερέχουν σε τεχνολογία αλλά αναγνωρίζουν την τεχνογνωσία που διέθεταν οι… παλιοί μάστορες έχοντας σαφώς πολύ λιγότερα μέσα στα χέρια τους. Ένα ακόμη ιδιαίτερο στοιχείο που καθιστούσε πιο εύκολες τις αποφράξεις ήταν κάποια ενδιάμεσα φρεάτια μεταξύ των σωληνώσεων στα οποία έπεφτε η πίεση του νερού και έτσι οι ακαθαρσίες μπορούσαν να βυθιστούν και να απομακρυνθούν από τη ροή του ύδατος.
Αν δούμε το αποχετευτικό δίκτυο της Κνωσσού στην ιστορική του προοπτική, θα διαπιστώσουμε ότι σχετίζεται με τα αντίστοιχα σημερινά δίκτυα, παρ’ ότι μιλάμε για τρεισήμισι χιλιετίες πριν. Κι αυτό γιατί ήταν απόλυτα διακριτό το σύστημα ύδρευσης από εκείνο της αποχέτευσης, ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να ρυπανθεί το νερό από τις ακαθαρσίες, κάτι που δεν έγινε κατορθωτό ακόμη και σε πολύ νεότερες εποχές και σε θεωρητικά πολυτελέστερες κατασκευές, όπως π.χ. στο παλάτι των Βερσαλλιών.
Το ανάκτορο της Κνωσσού παρά τις πολλές απαιτήσεις του, αφού επρόκειτο για ένα πενταώροφο κτίριο, μπορούσε να εξυπηρετηθεί άνετα από το δίκτυο ύδρευσης - αποχέτευσης. Ένα δαιδαλώδες σύστημα αποτελούμενο από σωληνώσεις και φρεάτια εξασφάλιζε την άνετη ροή του νερού και μείωνε στο ελάχιστο την περίπτωση να βουλώσει κάποιο τμήμα του, τόσο γιατί ο πηλός ήταν «φιλικό» στοιχείο για τη ροή του ύδατος όσο και γιατί οι κατασκευαστές είχαν λάβει υπόψη τους τις ιδιότητες και τη «συμπεριφορά» του νερού. Π.χ. με σπειροειδείς σωλήνες εξασφάλιζαν τη μεγαλύτερη ταχύτητα και πίεση του νερού ώστε να επιτύχουν καλύτερη καθαριστική/απορρυπαντική δράση.     
Δεν είναι όμως μόνο το ανάκτορο της Κνωσσού που προκαλεί ακόμη και σήμερα τον θαυμασμό. Ολόκληρη η πόλη διέθετε εκπληκτικό δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης από το οποίο εξυπηρετούνταν κτίρια τριών και τεσσάρων ορόφων. Και, σε μια ακόμη εφαρμογή του «κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν», οι αρχαίοι τεχνίτες είχαν φροντίσει ώστε οι αποφράξεις να αποτελούν σχεδόν… άγνωστη λέξη για τους διαμένοντες στα οικήματα της πόλης. Οι σύγχρονοι επαγγελματίες του χώρου των αποφράξεων δεν έχουν παρά να… ξανακαθήσουν στα θρανία και να αντλήσουν διδάγματα από τους αρχαίους μας προγόνους που διέπρεψαν (και) σε αυτόν τον τομέα.  

 

Τώρα δυναμικές λύσεις στις αποφράξεις αποχέτευσης για όλη την Αττική !!!

Η apofraxeis4u παρέχει τις υπηρεσίες της τόσο στην Αθήνα όσο και σε όλες τις συνοικίες του λεκανοπεδίου:

Αποφρακτικές λύσεις για κάθε μπελά στο δίκτυο αποχέτευσης !!!

Τα άριστα καταρτισμένα κλιμάκια των τεχνικών μας αναλαμβάνουν αποφρακτικά προβλήματα που συγκεντρώνονται συνοπτικά στα ακόλουθα:

  1. Σιφώνια που υπολειτουργούν
  2. Νεροχύτες πλημμυρισμένους
  3. Υπερχειλισμένες λεκάνες τουαλέτας
  4. Βουλωμένα φρεάτια αποχετεύσεων
  5. Υδρορροές  μπαλκονιών μπουκωμένες
  6. Κάθετες και οριζόντιες στήλες συγκέντρωσης απόνερων
  7. Αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένους χώρους
  8. Βιντεοσκοπήσεις αγωγών με κάμερα cctv
  9. Κοπές ριζών που εισχωρήσαν στο εσωτερικό αγωγών

Ο εξοπλισμός που διαθέτουμε:

  • Σύγχρονο στόλο βυτιοφόρων οχημάτων
  • Υδροπιεστικά μηχανήματα εκτόξευσης νερού
  • Ριζοκοπτικές μηχανές
  • Κάμερα βιντεοσκόπησης - ανίχνευσης βλαβών
Άλλες αποφρακτικές διεργασίες που περιλαμβάνει το φάσμα εργασιών μας:
  1. Αντλήσεις υδάτων από θεομηνίες, βλάβες ή ατυχή συμβάντα
  2. Συντήρηση αποχετευτικών δικτύων με προνομιακά προγράμματα
  3. Εκκενώσεις και αποφράξεις βόθρων
Αποφράξεις: 24 ώρες / 24ωρο - 7 ημέρες / εβδομάδα - 365 ημέρες / χρόνο
  • Άμεση επέμβαση και 100% εγγυημένη αποκατάσταση δυσλειτουργίας
  • Οικονομικές χρεώσεις
  • Οριστικές λύσεις με υπερσύγχρονο εξοπλισμό και όχι προχειρότητες και πειραματισμοί.