Ιδέες - Προτάσεις & Επίκαιρα !!!

Ξεβουλώστε την αποχέτευση του νεροχύτη σας εύκολα και οικολογικά ακολουθώντας τις οδηγίες του σχήματος. Δώστε οριστικό τέλος στις αποφράξεις ...

 

infographic1-apofraxeis4u

 

 

 

 

Εκτός από τα προβεβλημένα επαγγέλματα που όλοι γνωρίζουμε και που ενίοτε έχουν στόχο μόνο το κέρδος και την αναγνωρισιμότητα, υπάρχουν και εκείνα που στέκονται με συνέπεια στο πλευρό του πελάτη και εξυπηρετούν τις ανάγκες του, βγάζοντάς τον από τη δύσκολη θέση όταν βρεθεί σε μια ενοχλητική κατάσταση.                                                                           

Όσοι ασχολούνται με τις αποφράξεις αποτελούν σίγουρα μια τέτοια κατηγορία επαγγελματιών που βάζουν πάνω απ' όλα την εξυπηρέτηση του πελάτη φροντίζοντας  ταυτόχρονα να κρατούν όσο γίνεται πιο χαμηλά τις τιμές, ειδικά στις τρέχουσες, δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Δουλεύοντας πάντοτε υπό δυσχερείς συνθήκες και σε στενά χρονικά περιθώρια, αφού καλούνται συχνότερα για αποκαταστάσεις βλαβών και σπανιότερα για ελέγχους ρουτίνας και συντήρηση, δίνουν όλη τους την ενέργεια για να φέρουν εις πέρας κάθε εργασία, όσο πολύπλοκη κι αν είναι αυτή.                                                                        

Το επάγγελμα του ειδικού των αποφράξεων είναι σίγουρα ένα από τα πιο βαριά και ανθυγιεινά, αφού έρχεται σε επαφή με ακαθαρσίες, παλιά και φθαρμένα αποχετευτικά δίκτυα, υγρασία, ακόμη και ετοιμόρροπες κατασκευές. Επιπλέον η εργασία αυτή απαιτεί όχι μόνο σωματική αντοχή και δύναμη, αλλά και συγκέντρωση και ακριβή τήρηση των κανόνων και των μεθόδων που χρησιμοποιούνται για την απόφραξη. Πρέπει ακόμη να σημειώσουμε πως πρόκειται για ένα επάγγελμα που δεν έχει ωράριο, αφού ανά πάσα στιγμή μπορεί να παρουσιαστεί αποφρακτικό πρόβλημα ή βλάβη στις σωληνώσεις, ενώ οι πολύ απαιτητικές περιπτώσεις ενδέχεται να απαιτήσουν πολύ περισσότερο χρόνο και να… ρίξουν έξω τον χρονικό προγραμματισμό.   

                           

Ο εκάστοτε διαχειριστής κάθε πολυκατοικίας πρέπει να συνεργάζεται στενά με μια πιστοποιημένη εταιρεία αποφράξεων, ώστε να μην ψάχνει την τελευταία στιγμή εκείνον που θα τη γλιτώσει από τα χειρότερα. Ακόμη καλύτερα θα ήταν αν υπήρχε και κάποια συνεννόηση ώστε να γίνονται τακτικά έλεγχοι, απολυμάνσεις και απεντομώσεις για καλύτερη εικόνα και υγιεινή των κοινόχρηστων χώρων της πολυκατοικίας. Όταν το κόστος διαμοιράζεται στα κοινόχρηστα των ενοίκων των πολυκατοικιών, τότε τα χρήματα που πρέπει να δαπανήσει κάθε διαμέρισμα είναι πραγματικά πολύ λίγα για μια τέτοια υπηρεσία. 

Εκεί όμως που φαίνεται η αξία των αποφρακτικών εργασιών και η πολυπλοκότητα αυτής της δουλειάς είναι στις περιπτώσεις όπου οι επαγγελματίες καλούνται να εργαστούν σε κατασκευές ακόμη πιο μεγάλες και σύνθετες από τις πολυκατοικίες. Χώροι όπως εργοστάσια, νοσοκομεία, ξενοδοχεία, βιομηχανικές μονάδες και άλλοι έχουν μεγάλη ανάγκη από συχνές παρεμβάσεις αλλά και τακτική συντήρηση για να διατηρήσουν τη λειτουργικότητά τους, πόσω μάλλον όταν αυτή δεν αφορά μόνο τη διαμονή αλλά πιο σύνθετες απαιτήσεις (εστίαση, παραγωγή προϊόντων κ.ά.).                            

Μία ακόμη επίπονη αλλά και πολύτιμη εργασία των εταιρειών αποφράξεων είναι οι απαντλήσεις υδάτων, τόσο λόγω διαρροών από τις σωληνώσεις όσο και λόγω κακοκαιρίας. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι επαγγελματίες του κλάδου με τον στόλο των οχημάτων τους σώζουν ζωές και περιουσίες, σκεπτόμενοι πάνω απ’ όλα τον άνθρωπο και όχι το κέρδος.

Για όλους αυτούς τους λόγους οι εργαζόμενοι στις αποφράξεις αξίζουν την εκτίμησή μας και την αναγνώριση των δυσκολιών του έργου που επιτελούν. Και σίγουρα η συνεργασία μαζί τους είναι ο μόνος τρόπος όχι μόνο για να δούμε από κοντά αυτές τις δυσκολίες, αλλά και για να τις αφήσουμε οριστικά πίσω μας και να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα χωρίς αποφρακτικά προβλήματα.