Ιδέες - Προτάσεις & Επίκαιρα !!!

Ξεβουλώστε την αποχέτευση του νεροχύτη σας εύκολα και οικολογικά ακολουθώντας τις οδηγίες του σχήματος. Δώστε οριστικό τέλος στις αποφράξεις ...

 

infographic1-apofraxeis4u

 

 

 

 

plimmirika-apofraktika-fainomena-athina

Ισχυρές καταιγίδες και έντονα πλημμυρικά φαινόμενα με αποφράξεις … Περιουσίες και ανθρώπινες ζωές στο έλεος της καταστροφικής μανίας της φύσης… Εικόνες οικείες και σκηνές γνώριμες που  κάθε χρόνο ζούμε ξανά και ξανά….
Πριν προλάβουν οι πληγείσες περιοχές να επουλώσουν τα τραύματά τους και να αποκαταστήσουν τις ζημιές απορροφώντας ευρωπαϊκά ή άλλα κονδύλια,  νέες γεωγραφικές περιοχές πλήττονται από τη θεομηνία. Υπερχειλίσεις  ποταμών ή λιμνών και αποφράξεις απειλούν κατοικημένες περιοχές, καλλιέργειες καταστρέφονται, ενώ ο αριθμός των πλημμυροπαθών αυξάνεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια.


Είναι άραγε ο άνθρωπος, που ως άλλος Προμηθέας πληρώνει το τίμημα της τεχνολογικής προόδου και της αστικής ανάπτυξης, άμοιρος ευθυνών; Είναι θύμα της μανίας της φύσης ή θύτης που καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον με τις αλόγιστες ενέργειές του; Η απάντηση είναι προφανής… Στην προσπάθειά του να βελτιώσει την ποιότητα ζωής του και να ικανοποιήσει τις ανάγκες του επιχείρησε μια αλόγιστη παρέμβαση στη φύση… Κακοποίησε το φυσικό περιβάλλον, αποψίλωσε δασικές εκτάσεις  και εξαφάνισε κάθε ίχνος πρασίνου δημιουργώντας πόλεις – τερατουργήματα χωρίς στοιχειώδη πολεοδομικό σχεδιασμό. Μπάζωσε ποτάμια και λίμνες για να αυξήσει την οικοδομήσιμη γη και έμεινε απροστάτευτος στα ανελέητα καιρικά φαινόμενα…
Και ή εκδικητική μανία της φύσης  φαίνεται ατέρμονη …
Εκατό καταστροφικές πλημμύρες με 700 θύματα και υλικές ζημιές που ανήλθαν σε 25 δισεκατομμύρια ευρώ σημειώθηκαν κατά το χρονικό διάστημα 1998-2002 στην Ευρώπη, σύμφωνα με έρευνα του Γ Καρατζά, καθηγητή στο τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου της Κρήτης. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, δεκατέσσερα περίπου εκατομμύρια ευρώ δαπανήθηκαν στη χώρα μας για αποζημιώσεις από τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πλημμύρες το 2003.  Τα φαινόμενα πολλαπλασιάστηκαν επικίνδυνα τα επόμενα χρόνια.  Το 2015 τα έντονα καιρικά φαινόμενα είχαν σαν αποτέλεσμα να πληγούν ανεπανόρθωτα πολλές περιοχές της Ελλάδας, όπως  το Γύθειο, η Κεφαλονιά, οι Σέρρες, η Θεσσαλονίκη, η Αθήνα, η Ηλεία και η Αχαΐα και να δεχτούν εκατοντάδες κλήσεις οι εταιρείες αποφράξεων - άντλησης υδάτων.
Οι καταστροφικές συνέπειες των έντονων καιρικών φαινομένων  θέτουν επιτακτικά την ανάγκη δημιουργίας αντιπλημμυρικών έργων και εφαρμογής μιας στρατηγικής πρόληψης και αντιμετώπισης των πλημμυρικών φαινομένων. Η μελέτη των υδρομετεωρολογικών φαινομένων και η αξιολόγηση των επικίνδυνων περιοχών θα αποτελέσουν τη βάση ενός εθνικού σχεδίου αντιπλημμυρικής προστασίας. Η λήψη μέτρων σε περίπτωση αποψίλωσης των δασών, διάβρωσης του εδάφους και πυρκαγιών, τα αποφρακτικά έργα, ο καθαρισμός της όχθης των ποταμών από αποθέσεις και αποφραξεις που προήλθαν από προηγούμενες πλημμύρες, τα ανασχετικά φράγματα  και η ενημέρωση και εκπαίδευση των πολιτών μπορούν να λειτουργήσουν προστατευτικά αποτρέποντας υλικές φθορές και σώζοντας ανθρώπινες ζωές.
Ειδικότερα οι πολίτες είναι χρήσιμο να ενημερώνονται για τα μετεωρολογικά φαινόμενα, τις περιοχές υψηλής επικινδυνότητας και τις αλλαγές  στο ρου των ποταμών. Με τη συνδρομή αποφρακτικών εταιριών είναι απαραίτητο να ελέγχουν τα φρεάτια και τις υδρορροές  τους και να αποκαθιστούν τυχόν βλάβες εξασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία τους. Κατά την εκδήλωση ακραίων  καιρικών φαινομένων είναι σκόπιμο να περιορίζουν τις μετακινήσεις στις απολύτως αναγκαίες,  αλλά και  να αποφεύγουν την παραμονή τους σε υπόγειους χώρους και σε περιοχές που σημειώνονται κατολισθήσεις,  καθώς εγκυμονούν σοβαροί κίνδυνοι για τη ζωή τους και τη σωματική τους ακεραιότητα. Απαραίτητο είναι επίσης να αποφεύγουν την επαφή με λιμνάζοντα νερά και ηλεκτροφόρα καλώδια και να μη διστάσουν να εγκαταλείψουν το αυτοκίνητό τους σε περίπτωση που ακινητοποιηθεί από τα νερά της βροχής.
Με την ανάπτυξη στρατηγικής διαχείρισης των υδάτων, την αντιπλημμυρική προστασία και τα τεχνικά έργα, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και κυρίως τον οικολογικό σχεδιασμό μπορεί να περιοριστούν οι εικόνες βιβλικής καταστροφής με την πρώτη ισχυρή βροχόπτωση.

 

Τώρα δυναμικές λύσεις στις αποφράξεις αποχέτευσης για όλη την Αττική !!!

Η apofraxeis4u παρέχει τις υπηρεσίες της τόσο στην Αθήνα όσο και σε όλες τις συνοικίες του λεκανοπεδίου:

Αποφρακτικές λύσεις για κάθε μπελά στο δίκτυο αποχέτευσης !!!

Τα άριστα καταρτισμένα κλιμάκια των τεχνικών μας αναλαμβάνουν αποφρακτικά προβλήματα που συγκεντρώνονται συνοπτικά στα ακόλουθα:

  1. Σιφώνια που υπολειτουργούν
  2. Νεροχύτες πλημμυρισμένους
  3. Υπερχειλισμένες λεκάνες τουαλέτας
  4. Βουλωμένα φρεάτια αποχετεύσεων
  5. Υδρορροές  μπαλκονιών μπουκωμένες
  6. Κάθετες και οριζόντιες στήλες συγκέντρωσης απόνερων
  7. Αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένους χώρους
  8. Βιντεοσκοπήσεις αγωγών με κάμερα cctv
  9. Κοπές ριζών που εισχωρήσαν στο εσωτερικό αγωγών

Ο εξοπλισμός που διαθέτουμε:

  • Σύγχρονο στόλο βυτιοφόρων οχημάτων
  • Υδροπιεστικά μηχανήματα εκτόξευσης νερού
  • Ριζοκοπτικές μηχανές
  • Κάμερα βιντεοσκόπησης - ανίχνευσης βλαβών
Άλλες αποφρακτικές διεργασίες που περιλαμβάνει το φάσμα εργασιών μας:
  1. Αντλήσεις υδάτων από θεομηνίες, βλάβες ή ατυχή συμβάντα
  2. Συντήρηση αποχετευτικών δικτύων με προνομιακά προγράμματα
  3. Εκκενώσεις και αποφράξεις βόθρων
Αποφράξεις: 24 ώρες / 24ωρο - 7 ημέρες / εβδομάδα - 365 ημέρες / χρόνο
  • Άμεση επέμβαση και 100% εγγυημένη αποκατάσταση δυσλειτουργίας
  • Οικονομικές χρεώσεις
  • Οριστικές λύσεις με υπερσύγχρονο εξοπλισμό και όχι προχειρότητες και πειραματισμοί.