Ιδέες - Προτάσεις & Επίκαιρα !!!

Ξεβουλώστε την αποχέτευση του νεροχύτη σας εύκολα και οικολογικά ακολουθώντας τις οδηγίες του σχήματος. Δώστε οριστικό τέλος στις αποφράξεις ...

 

infographic1-apofraxeis4u

 

 

 

 

plimmires-stin-athina

Πλημμύρα ονομάζεται η υπερχείλιση νερού, που καλύπτει την ξηρά, λόγω αποφρακτικών προβλημάτων στη ροή αυτού. Μία πλημμύρα μπορεί να προκύψει όταν υπερχειλίσει ένα ποτάμι ή μια λίμνη, με αποτέλεσμα να διαφεύγει νερό από τα συνηθισμένα όριά του. Για να χαρακτηριστεί ως πλημμύρα η εποχική αλλαγή του μεγέθους της λίμνης ή άλλου φορέα νερού, που οφείλεται στην αύξηση των βροχοπτώσεων ή στο λιώσιμο των πάγων θα πρέπει η διαφυγή νερού να είναι τέτοιας έκτασης που να μπορεί να θέσει σε κίνδυνο  κατοικημένες περιοχές.


Στη σύγχρονη ελληνική ιστορία έχουν μείνει χαραγμένα ανεξίτηλα πλήθος πλημμυρικών φαινομένων,  λόγω της σφοδρότητας και της έκτασής τους. Πολλά από αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα πέρα από τις σοβαρές υλικές ζημιές ακόμα και απώλειες σε ανθρώπινο κεφάλαιο.
Μία από τις πιο χαρακτηριστικές και καταστροφικές πλημμύρες που έζησε η χώρα μας στη σύγχρονη ιστορία της συνέβη στην Αθήνα την 6η Νοεμβρίου του 1961. Μετά από μια έντονη και παρατεταμένη βροχόπτωση για τρεις και πλέον ώρες τα ξημερώματα η Αθήνα μεταβλήθηκε σε μια τεράστια λιμνοθάλασσα. Ο τεράστιος όγκος νερού που έπεσε οδήγησε σε υπερχείλιση τον Κηφισό και τον Ιλισσό με αποτέλεσμα να προκληθούν τεράστιες υλικές ζημιές στις δυτικές και βορειοδυτικές συνοικίες της Αττικής, με χαμηλό ανάγλυφο. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι στην οδό Πειραιώς η στάθμη του νερού έφτασε τα δύο μέτρα, καταστρέφοντας μια γέφυρα, ενώ στο κέντρο της Αθήνας δρόμοι, όπως η Ομήρου, η Σίνα, η Πατησίων, η Αλεξάνδρας και η Συγγρού μεταβλήθηκαν από τις αποφραξεις σε χείμαρρους.
Πέρα από τις ανυπολόγιστες υλικές καταστροφές που υπέστη η πρωτεύουσα, το τραγικό αποτέλεσμα της θεομηνίας ήταν 43 νεκροί, 300 τραυματίες, 500 άστεγες οικογένειες. Σύμφωνα με ανακοινωθέν του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Δημοσίων Έργων, οι υλικές ζημίες που προκλήθηκαν ήταν οι σοβαρότερες των τελευταίων 50 ετών. Η καταστροφική πλημμύρα αποτέλεσε αιτία έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης σχετικά με την έλλειψη στοιχειωδών αποχετευτικών έργων που θα παρεμποδίζαν τη δημιουργία αποφράξεων κι άλλων έργων υποδομής.
Το να κατηγορεί κανείς τη φύση και τη μανία των καιρικών φαινομένων για τις πλημμύρες και τις υλικές και μη ζημιές είναι μάλλον μάταιο. Η έλλειψη υποδομών που επισημάνθηκε ήδη από τη δεκαετία του '60 στη σύγχρονη Ελλάδα δυστυχώς δεν έχει αλλάξει σήμερα προς το καλύτερο.
Τα μέσα που διαθέτει το κράτος για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων είναι ισχνά, ιδίως στις εποχές οικονομικής στενότητας που ζούμε. Γι' αυτό θα πρέπει να αναλάβουμε δράση και να κινητοποιηθούμε ως ενεργοί πολίτες που ενδιαφερόμαστε για το ατομικό και το συλλογικό καλό.
Με δεδομένο ότι με τη φύση δεν μπορεί να τα βάλει κανείς, η μόνη συμβολή μας στην αποτροπή των επιζήμιων επιπτώσεων των πλημμυρικών φαινομένων είναι να συντηρούμε σε τακτά χρονικά διαστήματα το αποχετευτικό μας δίκτυο και να διατηρούμε καθαρά τα φρεάτια αποστράγγισης ομβρίων υδάτων. Μια αξιόπιστη εταιρεία αποφράξεων και αντλήσεων υδάτων που διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό μπορεί να συνδράμει αποφασιστικά και να αποσοβήσει κάθε κίνδυνο για την περιουσία μας.

 

Τώρα δυναμικές λύσεις στις αποφράξεις αποχέτευσης για όλη την Αττική !!!

Η apofraxeis4u παρέχει τις υπηρεσίες της τόσο στην Αθήνα όσο και σε όλες τις συνοικίες του λεκανοπεδίου:

Αποφρακτικές λύσεις για κάθε μπελά στο δίκτυο αποχέτευσης !!!

Τα άριστα καταρτισμένα κλιμάκια των τεχνικών μας αναλαμβάνουν αποφρακτικά προβλήματα που συγκεντρώνονται συνοπτικά στα ακόλουθα:

  1. Σιφώνια που υπολειτουργούν
  2. Νεροχύτες πλημμυρισμένους
  3. Υπερχειλισμένες λεκάνες τουαλέτας
  4. Βουλωμένα φρεάτια αποχετεύσεων
  5. Υδρορροές  μπαλκονιών μπουκωμένες
  6. Κάθετες και οριζόντιες στήλες συγκέντρωσης απόνερων
  7. Αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένους χώρους
  8. Βιντεοσκοπήσεις αγωγών με κάμερα cctv
  9. Κοπές ριζών που εισχωρήσαν στο εσωτερικό αγωγών

Ο εξοπλισμός που διαθέτουμε:

  • Σύγχρονο στόλο βυτιοφόρων οχημάτων
  • Υδροπιεστικά μηχανήματα εκτόξευσης νερού
  • Ριζοκοπτικές μηχανές
  • Κάμερα βιντεοσκόπησης - ανίχνευσης βλαβών
Άλλες αποφρακτικές διεργασίες που περιλαμβάνει το φάσμα εργασιών μας:
  1. Αντλήσεις υδάτων από θεομηνίες, βλάβες ή ατυχή συμβάντα
  2. Συντήρηση αποχετευτικών δικτύων με προνομιακά προγράμματα
  3. Εκκενώσεις και αποφράξεις βόθρων
Αποφράξεις: 24 ώρες / 24ωρο - 7 ημέρες / εβδομάδα - 365 ημέρες / χρόνο
  • Άμεση επέμβαση και 100% εγγυημένη αποκατάσταση δυσλειτουργίας
  • Οικονομικές χρεώσεις
  • Οριστικές λύσεις με υπερσύγχρονο εξοπλισμό και όχι προχειρότητες και πειραματισμοί.