Ιδέες - Προτάσεις & Επίκαιρα !!!

Ξεβουλώστε την αποχέτευση του νεροχύτη σας εύκολα και οικολογικά ακολουθώντας τις οδηγίες του σχήματος. Δώστε οριστικό τέλος στις αποφράξεις ...

 

infographic1-apofraxeis4u

 

 

 

 

realtso-apofraxeis

Νέο πρωτοποριακό σύστημα έχουν πλέον στη διάθεσή τους οι υπάλληλοι της ΕΥΑΘ και συγκεκριμένα της υπηρεσίας που είναι υπεύθυνη για πλημμυρικά φαινόμενα και αποφράξεις του δημοσίου δικτύου αποχέτευσης της Θεσσαλονίκης. Παρέχεται πλέον η δυνατότητα για ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για την ακριβή κατάσταση του δικτύου ώστε αν εμφανιστεί πρόβλημα να ενεργοποιηθούν άμεσα ειδικά θυροφράγματα που θα αποτρέψουν την υπερφόρτωση μεγάλων υδάτινων όγκων νερού.
Η διάγνωση της κατάστασης του δικτύου γίνεται με ειδικούς ηλεκτρονικούς αισθητήρες που μπορούν να ειδοποιήσουν άμεσα για υπερχειλήσεις αλλά και για πιθανή εισροή θαλασσινού νερού στους αποχετευτικούς αγωγούς από θεομηνίες, καταιγίδες και ακραία καιρικά φαινόμενα. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα ώστε οι τεχνικοί που διαχειρίζονται τις αποφράξεις και τις υπερχειλήσεις του αποχετευτικού δικτύου της Θεσσαλονίκης να ενημερώνονται έγκαιρα για οποιαδήποτε δυσλειτουργία αυτού και μέσω των κατάλληλα διαμορφωμένων θυροφραγμάτων να ελέγχουν την ομαλή ροή των υδάτων τόσο στην περίπτωση παροχέτευσης νερών από μεγάλους όγκος βρόχινου νερού όσο και για τις πιθανές εισροές του θαλασσινού νερού αντίστροφα στην έξοδο των αγωγών σε περίπτωση παλίρροιας ή δυνατού κυματισμού.


Το φιλόδοξο και πολλά υποσχόμενο πρόγραμμα, γνωστό και ως ''Real-t-So'' καταγράφει δεδομένα και ενημερώνεται online μέσω 3 σταθμών στην παραλιακή ζώνη Θεσσαλονίκης με ταυτόχρονη συνεργασία αυτών με μετεωρολογικό σταθμό που βρίσκεται στην Άνω Πόλη.
Η υλοποίηση του προγράμματος γίνεται από την ΕΥΑΘ σε συνεργασία με τμήματα των Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης και Θράκης αλλά και μιας εξειδικευμένης εταιρείας του ιδιωτικού τομέα. Θεωρείται σίγουρη η επιτυχία του και αναμένεται περαιτέρω εφαρμογή αυτού και σε άλλες παραθαλάσσιες πόλεις τόσο της Ελλάδος όσο και του εξωτερικού.
Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης - παρουσίασης του πραγματοποιήθηκε ο καθηγητής ΑΠΘ κ. Βαφειάδης τόνισε ότι “Θα προβλέπει δυσλειτουργίες, όπως για παράδειγμα καιρικές συνθήκες που ενδέχεται να οδηγήσουν σε ανύψωση της στάθμης της θάλασσας και εισροή θαλασσινού νερού στο παντορροϊκό σύστημα και θα προειδοποιεί σε περιπτώσεις υπερχείλισης των αστικών λυμάτων ή και εισροής θαλασσινού νερού στο σύστημα αστικών λυμάτων και μέσω του προγράμματος, θα αποφύγουμε την εισροή και θα έχουμε καλύτερο τελικό προϊόν επεξεργασμένων λυμάτων για να χρησιμοποιηθούν στην άρδευση”.
Συνοψίζοντας το σύστημα  “Real – t – SO” συμβάλλει προστασία του φυσικού περιβάλλοντος όσον αφορά τους επιφανειακούς δέκτες παντορροϊκών συστημάτων, μειώνει δραστικά στο ελάχιστο υπερχειλήσεις αστικών λυμάτων και απόνερων από έκτακτες αποφράξεις αποχετευτικών αγωγών ή από έντονες καταιγίδες και τέλος μειώνονται κατακόρυφα τα έξοδα-δαπάνες για μεταφορά και επεξεργασία θαλάσσιων υδάτων.
Ο προυπολογισμός του προγράμματος άγγιξε τα 689.900 ευρώ.

 

Τώρα δυναμικές λύσεις στις αποφράξεις αποχέτευσης για όλη την Αττική !!!

Η apofraxeis4u παρέχει τις υπηρεσίες της τόσο στην Αθήνα όσο και σε όλες τις συνοικίες του λεκανοπεδίου:

Αποφρακτικές λύσεις για κάθε μπελά στο δίκτυο αποχέτευσης !!!

Τα άριστα καταρτισμένα κλιμάκια των τεχνικών μας αναλαμβάνουν αποφρακτικά προβλήματα που συγκεντρώνονται συνοπτικά στα ακόλουθα:

  1. Σιφώνια που υπολειτουργούν
  2. Νεροχύτες πλημμυρισμένους
  3. Υπερχειλισμένες λεκάνες τουαλέτας
  4. Βουλωμένα φρεάτια αποχετεύσεων
  5. Υδρορροές  μπαλκονιών μπουκωμένες
  6. Κάθετες και οριζόντιες στήλες συγκέντρωσης απόνερων
  7. Αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένους χώρους
  8. Βιντεοσκοπήσεις αγωγών με κάμερα cctv
  9. Κοπές ριζών που εισχωρήσαν στο εσωτερικό αγωγών
Αποφράξεις: 24 ώρες / 24ωρο - 7 ημέρες / εβδομάδα - 365 ημέρες / χρόνο
  • Άμεση επέμβαση και 100% εγγυημένη αποκατάσταση δυσλειτουργίας
  • Οικονομικές χρεώσεις
  • Οριστικές λύσεις με υπερσύγχρονο εξοπλισμό και όχι προχειρότητες και πειραματισμοί.