Ιδέες - Προτάσεις & Επίκαιρα !!!

Ξεβουλώστε την αποχέτευση του νεροχύτη σας εύκολα και οικολογικά ακολουθώντας τις οδηγίες του σχήματος. Δώστε οριστικό τέλος στις αποφράξεις ...

 

infographic1-apofraxeis4u

 

 

 

 

Mία από τις πλέον συχνά απαντώμενες φοβίες του σύγχρονου ανθρώπου είναι η εντομοφοβία. Ειδικά οι γυναίκες στο άκουσμα και μόνο της λέξης κατσαρίδα, πολύ περισσότερο δε στη θέα αυτής παραληρούν από φόβο.
Οι κατσαρίδες θεωρούνται τα πρώτα φτερωτά είδη εντόμων και ανήκουν στα βλαττοειδή έντομα. Στην Ελλάδα έχουν αναφερθεί περί τα 20 είδη, ενώ διάσημο είδος αποτελεί η κατσαρίδα της Μαδαγασκάρης, η οποία θεωρείται η μεγαλύτερη και πλέον θορυβώδης.

Είναι κοινό μυστικό ότι ο πόλεμος με τις κατσαρίδες είναι ατέρμονος, αφού τα έντομα αυτά έχουν τη σπάνια ιδιότητα να επιβιώνουν ακόμα και σε περίπτωση πυρηνικής καταστροφής.

Πριν καταφύγουμε όμως στους ειδικούς για απολυμάνεις και αποφράξεις για να τις εξολοθρεύσουμε, καλό θα ήταν να εφαρμόσουμε εύκολες και οικολογικές λύσεις για να περιφρουρήσουμε το σπίτι μας, αποφεύγοντας συνάμα τη χρήση βλαβερών για την υγεία και το περιβάλλον εντομοκτόνων.

 

Για την πιο δραστική μέθοδος αντιμετώπισης των κατσαρίδων θα χρειαστείτε:

  • 50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 50 γραμμάρια βόρακα (το αγοράζετε απο φαρμακείο και ειναι πολύ φθηνός)

Τα ανακατεύετε καλά και αδειάζετε το μείγμα σε 3-4 πιατάκια, τοποθετώντας τα στα σημεία που συχνάζουν οι κατσαρίδες.

Ο βόρακας είναι ορυκτό λευκού χρώματος και κυκλοφορεί στο εμπόριο σε λεπτή σκόνη. Είναι αναστολέας ανάπτυξης και η κατσαρίδα έλκεται τρώγοντας τον πρόθυμα επειδή ειναι ανακατεμένος με τη ζάχαρη, με αποτέλεσμα σε λίγες μέρες να εξοντώνεται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πως να απαλλαγείτε εύκολα από το αποφρακτικό πρόβλημα του νεροχύτη της κουζίνας !!!

katsarides-apofraxeis

 

Ο βασικότερος κανόνας που πρέπει όλοι να έχουμε καθημερινά στο μυαλό μας είναι ότι οι φτερωτοί φίλοι μας λατρεύουν το νερό. Λιμνάζοντα νερά στις αποχετεύσεις του σπιτιού μας και κακοσυντηρημένα δίκτυα αποτελούν πόλο έλξης για τις κατσαρίδες. Οφείλουμε λοιπόν κατ’ αρχήν να παίρνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα μέσω αποφράξεων των σωληνώσεων, προκειμένου να μειώσουμε τις ανεπιθύμητες επισκέψεις.

Άλλο σημαντικό όπλο στη μάχη κατά των κατσαρίδων αποτελούν η δάφνη, το αγγούρι, η μαγειρική σόδα, αλλά και το σκόρδο, φυσικά υλικά που μπορούν να τις απωθήσουν ανώδυνα.

Αμμωνία και ναφθαλίνη αποτελούν επίσης εύκολες λύσεις για να απαλλαγεί κανείς από το πρόβλημα. Ρίχνοντας για παράδειγμα ζεστό νερό με μερικές κουταλιές αμμωνία στις αποχετεύσεις μπορεί κανείς να βελτιώσει σημαντικά την κατάσταση. Ακόμα και με απλό σαπουνόνερο ή οινόπνευμα μπορεί κάποιος να τις ακινητοποιήσει και να τις εξολοθρεύσει.

Ένα σημαντικό επίσης όπλο στην καταπολέμηση των κατσαρίδων είναι και η καθαριότητα. Οι κατσαρίδες συνηθίζουν να συχνάζουν εκεί που υπάρχουν περιττώματα του είδους τους, οπότε η συστηματική καθαριότητα του σπιτιού μειώνει και τις πιθανότητες εμφάνισης κατσαρίδων.

Οι κατσαρίδες μπορούν να επιβιώσουν για μήνες χωρίς τροφή, το νερό όμως είναι απαραίτητο για τη διαβίωσή τους σε καθημερινή βάση. Υπολείμματα νερού σε νεροχύτες, μπανιέρες και αποχετεύσεις είναι σίγουρο πως προσελκύουν τα συγκεκριμένα έντομα, τα οποία άπαξ εγκατασταθούν δύσκολα απομακρύνονται.

Για να αποχαιρετίσετε οριστικά τις κατσαρίδες η λύση είναι μία: διώξτε τα λιμνάζοντα νερά με συχνή καθαριότητα σε κουζίνα και μπάνιο. Σε περίπτωση που η αποχέτευσή σας είναι προβληματική λόγω αποφράξεων, διώξτε τα λιμνάζοντα νερά και μαζί με αυτά και τις κατσαρίδες.

 

Τώρα δυναμικές λύσεις στις αποφράξεις αποχέτευσης για όλη την Αττική !!!

Η apofraxeis4u παρέχει τις υπηρεσίες της τόσο στην Αθήνα όσο και σε όλες τις συνοικίες του λεκανοπεδίου:

Αποφρακτικές λύσεις για κάθε μπελά στο δίκτυο αποχέτευσης !!!

Τα άριστα καταρτισμένα κλιμάκια των τεχνικών μας αναλαμβάνουν αποφρακτικά προβλήματα που συγκεντρώνονται συνοπτικά στα ακόλουθα:

  1. Σιφώνια που υπολειτουργούν
  2. Νεροχύτες πλημμυρισμένους
  3. Υπερχειλισμένες λεκάνες τουαλέτας
  4. Βουλωμένα φρεάτια αποχετεύσεων
  5. Υδρορροές  μπαλκονιών μπουκωμένες
  6. Κάθετες και οριζόντιες στήλες συγκέντρωσης απόνερων
  7. Αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένους χώρους
  8. Βιντεοσκοπήσεις αγωγών με κάμερα cctv
  9. Κοπές ριζών που εισχωρήσαν στο εσωτερικό αγωγών

Ο εξοπλισμός που διαθέτουμε:

  • Σύγχρονο στόλο βυτιοφόρων οχημάτων
  • Υδροπιεστικά μηχανήματα εκτόξευσης νερού
  • Ριζοκοπτικές μηχανές
  • Κάμερα βιντεοσκόπησης - ανίχνευσης βλαβών
Άλλες αποφρακτικές διεργασίες που περιλαμβάνει το φάσμα εργασιών μας:
  1. Αντλήσεις υδάτων από θεομηνίες, βλάβες ή ατυχή συμβάντα
  2. Συντήρηση αποχετευτικών δικτύων με προνομιακά προγράμματα
  3. Εκκενώσεις και αποφράξεις βόθρων
Αποφράξεις: 24 ώρες / 24ωρο - 7 ημέρες / εβδομάδα - 365 ημέρες / χρόνο
  • Άμεση επέμβαση και 100% εγγυημένη αποκατάσταση δυσλειτουργίας
  • Οικονομικές χρεώσεις
  • Οριστικές λύσεις με υπερσύγχρονο εξοπλισμό και όχι προχειρότητες και πειραματισμοί.