Ιδέες - Προτάσεις & Επίκαιρα !!!

Ξεβουλώστε την αποχέτευση του νεροχύτη σας εύκολα και οικολογικά ακολουθώντας τις οδηγίες του σχήματος. Δώστε οριστικό τέλος στις αποφράξεις ...

 

infographic1-apofraxeis4u

 

 

 

 

Bio-Bus είναι το όνομα του πρώτου οικολογικού-βιολογικού λεωφορείου που εκτελεί το δρομολόγιο της γραμμής Α4 εξυπηρετώντας το επιβατικό κοινό, που καθημερινά μετακινείται από το Μπαθ στο Μπρίστολ της Αγγλίας. Τίποτε ιδιαίτερο φυσικά περί αυτού έως τούτο το σημείο !!!

Ομως το συγκεκριμένο λεωφορείο, από την παρθενικό του δρομολόγιο τον Νοέμβριο του 2014 έως και σήμερα χρησιμοποιεί ως καύσιμο φυσικό αέριο βιομεθάνιο, που παράγεται από λύματα αποχέτευσης τουαλέτας, αποφράξεις και περισσεύματα τροφής (αποφάγια).

bio-bus-apofraxeis

Ολόκληρη δε η ''πρώτη ύλη'' για να γεμίσει το ντεπόζιτο, προέρχεται από τα απόβλητα που θα καταλήγαν στις αποχετεύσεις  5 ενηλίκων ανθρώπων σε ετήσια βάση. Η συγκεκριμένη ποσότητα καυσίμων που παρέχει αυτονομία κίνησης 300 χιλιομέτρων για το βιο-λεωφορείο που αριθμεί 40 θέσεις επιβατών.

Τα λύματα συγκεντρώνονται μέσω αγωγών δικτύων αποχέτευσης και επεξεργάζονται στο εργοστάσιο Wessex Water του Μπρίστολ. Η συγκεκριμένη μονάδα δέχεται ετησίως 35.000 τόνους υπολλειμάτων φαγητού και 75.000.000 κυβικά μέτρα λύματα αποφράξεων αποχετεύσεων. Η διάσπαση των επεξεργασμένων λυμάτων πραγματοποιείται στην ειδική μονάδα παραγωγής του Ειβονμάουθ παρέχοντας 17.000.000 κυβικά μέτρα κάυσίμου βιομεθανίου, ικανό να ανταπεξέλθει στις ενεργειακές απαιτήσεις 8.300 οικογενειών. Τα περιττώματα των αποφράξεων αποχέτευσης και τα αποφάγια υπό την επίδραση βακτηρίων και μυκήτων σε καθεστώς αναερόβιας χώνεισης (απουσίας οξυγόνου)  διασπώνται σταδιακά παρέχοντας το πολύτιμο βιομέθάνιο.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας του bio-bus επισημαίνουν ότι με το καύσιμο που χρησιμοποιούν οχι μόνο δεν μολύνουν τον ατμοσφαιρικό αέρα, αλλά εξασφαλίζουν και την μόνιμη κίνηση του οχήματος από τα απόβλητα 5 και μόνον επιβατών.

Το Μπρίστολ έχει ανακηρυχθεί για το 2015 ως η Πράσινη Πρωτεύουσα Ευρώπης και περήφανα επιδυκνείει το βιολογικό λεωφορείο που λειτουργεί σ αυτη την κατεύθυνση, εξυπηρετώντας 120.000 επιβάτες το χρόνο για μια απόσταση 35.000 χιλιομέτρων περίπου.

 

Τώρα δυναμικές λύσεις στις αποφράξεις αποχέτευσης για όλη την Αττική !!!

Η apofraxeis4u παρέχει τις υπηρεσίες της τόσο στην Αθήνα όσο και σε όλες τις συνοικίες του λεκανοπεδίου: