Ιδέες - Προτάσεις & Επίκαιρα !!!

Ξεβουλώστε την αποχέτευση του νεροχύτη σας εύκολα και οικολογικά ακολουθώντας τις οδηγίες του σχήματος. Δώστε οριστικό τέλος στις αποφράξεις ...

 

infographic1-apofraxeis4u

 

 

 

 

apofraxeis-neroxyti

Ένα από τα πλέον σημαντικά δίκτυα κάθε πολυκατοικίας, που αφορά όχι μόνο τα διαμερίσματα ξεχωριστά αλλά και το σύνολο κάθε συγκροτήματος κατοικιών, είναι το αποχετευτικό.

Και όπως δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς την παρουσία των άλλων στοιχείων της πολυκατοικίας, π.χ. του δικτύου ηλεκτροδότησης, έτσι – και ακόμη περισσότερο – δεν μπορούμε να έχουμε μια αξιοπρεπή καθημερινότητα όταν η αποχέτευση του διαμερίσματός μας «πάσχει» από αποφράξεις και δεν είναι λειτουργική.
Και δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής η λειτουργικότητα του αποχετευτικού, αλλά και ζήτημα υγιεινής, αφού το βρώμικο και, κυρίως, στάσιμο νερό είναι κίνδυνος-θάνατος για την υγεία μας, ειδικά για τις πιο ευάλωτες ομάδες (παιδιά, ηλικιωμένους, εγκύους). Ως εκ τούτου η ενασχόλησή μας με την εύρυθμη λειτουργία του αποχετευτικού δικτύου είναι ανάγκη και όχι «παραξενιά», ούτε παράλογη εμμονή στην πολυτέλεια.
Όσο κι αν φροντίζουμε να πηγαίνουν όλα «ρολόι» στο αποχετευτικό μας δίκτυο, θα συμβαίνουν πάντα αποφρακτικά προβλήματα, είτε λόγω παλαιότητας του κατασκευαστικού δικτύου, είτε κάποιας κατασκευαστικής αβλεψίας, είτε ακόμη και λόγω κακής χρήσης του από κάποιους ενοίκους της πολυκατοικίας. Τα σοβαρότερα από αυτά τα προβλήματα έρχονται να αντιμετωπίσουν οι εταιρείες αποφράξεων που αναλαμβάνουν να ξεβουλώσουν τις σωληνώσεις και να κάνουν το αποχετευτικό λειτουργικό όπως και πριν. Μικροπροβλήματα πάλι που αφορούν το κάθε διαμέρισμα ξεχωριστά είναι δυνατόν να λυθούν με τη βοήθεια ενός καλού υδραυλικού.
Ευτυχώς σήμερα υπάρχουν πάρα πολλές εταιρείες στο Λεκανοπέδιο – και σε όλες τις επαρχιακές πόλεις – που ασχολούνται με τις αποφράξεις και με ένα τηλεφώνημα είναι στο πλευρό του πελάτη. Το προσωπικό τους, που είναι χρόνια στη δουλειά, αλλά και ο τεχνικός τους εξοπλισμός εγγυώνται ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, ενώ είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι… δεν έχουν ωράριο, αφού εργάζονται όλο το 24ωρο και είναι πάντα εν εγρηγόρσει.
Η σπουδαιότητα των εταιρειών αποφράξεων ενισχύεται και από το γεγονός ότι δρουν εκεί που κανείς άλλος δεν μπορεί. Περιπτώσεις όπως εκείνες που αφορούν παλιές και φθαρμένες πολυκατοικίες και δίκτυα, νοσοκομεία, ξενοδοχεία, στρατώνες απαιτούν την παρουσία μιας εταιρείας αποφράξεων για να επιλυθούν. Ακόμη, σηπτικοί βόθροι και φρεάτια μπορούν να αδειάσουν μόνο χάρη σε αυτές τις εταιρείες, οι οποίες διαθέτουν στόλο από αντλιοφόρα και βυτιοφόρα οχήματα ώστε να μεταφέρουν μακριά το επιβλαβές για την υγεία περιεχόμενό τους.
Οι εταιρείες αποφράξεων παρέχουν μάλιστα στους πελάτες και αποδεικτικό έγγραφο για την εργασία που έκαναν, ή ακόμη και CD όπου ο πελάτης μπορεί να δει τη δουλειά που έχει γίνει, δεσμευόμενες ότι σε περίπτωση που υπάρξει υποτροπή θα επανέλθουν για να δουν ξανά το πρόβλημα, χωρίς χρέωση.
Επειδή όμως τα αποφρακτικά προβλήματα εν μέρει είναι και στο χέρι μας, καλό είναι να φροντίζουμε και προληπτικά το αποχετευτικό μας δίκτυο, πραγματοποιώντας τακτικούς ελέγχους στις σωληνώσεις, κατά διαστήματα που θα συμφωνηθούν ανάμεσα στον διαχειριστή και στην εταιρεία. Ανάλογα με την κατάσταση και την παλαιότητα της πολυκατοικίας και του αποχετευτικού δικτύου, οι έλεγχοι μπορούν να είναι εξαμηνιαίοι, ετήσιοι ή και πιο συχνοί αν το προτείνει η εταιρεία λόγω «γήρατος» του δικτύου. Με πολύ λίγα χρήματα που επιμερίζονται στους ενοίκους ή στους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων μπορεί να αποφευχθεί ο «πονοκέφαλος» των αποφρακτικών προβλημάτων και η καθημερινότητα όσων διαμένουν στην πολυκατοικία να μη διασαλευθεί για έναν τόσο ενοχλητικό και… δύσοσμο λόγο.