Ιδέες - Προτάσεις & Επίκαιρα !!!

Ξεβουλώστε την αποχέτευση του νεροχύτη σας εύκολα και οικολογικά ακολουθώντας τις οδηγίες του σχήματος. Δώστε οριστικό τέλος στις αποφράξεις ...

 

infographic1-apofraxeis4u

 

 

 

 

plimmirika-apofraktika-fainomena

Βαρύς ο φόρος των πλημμυρικών φαινομένων που πληρώνει η Ελλάδα κάθε χρόνο με τις πρώτες δυνατές νεροποντές. Σε διαδικασία επούλωσης μετά τις τελευταίες καταστροφές από αποφράξεις κεντρικών φρεατίων που μετατρέψαν τους δρόμους σε ορμητικούς χειμάρρους λασπόνερων βρίκονται τόσο αρκετές συνοικίες του Λεκανοπεδίου Αττικής όσο και πολλές περιφερειακές πόλεις, όπως Σκόπελος, Πάτρα, Καλαμάτα, Πρέβεζα, Κεφαλλονιά, Μέγαρα και αλλού.


Φαινόμενο επαναλήψιμο σταθερά κάθε χρόνο, των οποίων οι συνέπειες είναι ιδιαίτερα ζημιογόνες για όλους αυτούς που βλέπουν μέσα σε λίγα λεπτά τα ορμητικά νερά να εισχωρούν στα σπίτια και τα καταστήματα τους, μη μπορώντας να διαφύγουν από τους αγωγούς ομβρίων που υπολειτουργούν από τις  αποφράξεις και την ελλειπή συντήρηση του δικτύου. Γνωστές πλέον οι εικόνες κατοίκων που προσπαθούν με ότι μέσο έχουν να ανακόψουν τη ροή του νερού με μόνους συμμάχους την Πυροσβεστική υπηρεσία και κάποιες αποφρακτικές εταιρείες που συνδράμουν στην άντληση υδάτων. Χαραγμένες στη μνήμη όλων οι εικόνες αυτοκινήτων που παρασύρονται από τα νερά σαν γόνδολες μαζί με τις οικοσκευές και η στάθμη του νερού στο εσωτερικών ισογείων και υπογείων κτιρίων να ανεβαίνει συνέχεια.
Επειδή όμως τα πλημμυρικά φαινόμενα, ήρθαν για να μείνουν θα πρέπει οι υπεύθυνοι φορείς της Πολιτείας, πέρα από κάποια κονδύλια που διανέμονται σαν αποζημιώσεις να μελετήσουν πολύ πιο σοβαρά το θέμα και να πάρουν μέτρα πρόληψης ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο η επανάληψη τέτοιων σκηνών. Ηδη έχουν γίνει μελέτες και έχουν εντοπιστεί οι βασικότερες αιτίες και προτάσεις - πιθανές λύσεις οι οποίες και συνοψίζονται στις ακόλουθες:

  1. Η χωρητικότητα των ομβρίων αγωγών είναι περιορισμένη για τις περισσότερες πόλεις της Ελλάδος μιας και κατασκευάστηκαν πριν πολλές δεκαετίες, όταν ακόμη οι πληθυσμοί ήταν αισθητά μικρότεροι. Οι ανάγκες πλέον των κατοίκων είναι πολύ περισσότερες στα μεγάλα αστικά κέντρα που σε συνδυασμό με τις βίαιες βροχοπτώσεις απαιτούν πολύ πιο σύγχρονα συστήματα.
  2. Μεγάλο επίσης το πρόβλημα οικοπεδοποίησης - τσιμεντοποίησης ρεμάτων που διέσχιζαν τις πόλεις και έγινε με τη σύμφωνη γνώμη των αρμόδιων πολεοδομιών.  Πιθανόν να απαιτείται πλέον η διάνοιξη πλευρικών ή υπόγειων τάφρων που θα απομακρύνουν τα νερά που όδευσαν στις κοίτες των ρεμάτων, εκτονώνοντας τα αποφρακτικά φαινόμενα.
  3. Εγκλημα επίσης το κάψιμο και η αποψίλωση των δασών, περιφερειακά των κατοικημένων περιοχών πάλι για χάρη της οικοδομικής δραστηριότητας. Αναδασώσεις άμεσες θα αποτελέσουν σε λίγα χρόνια σημαντική  βοήθεια στη συγκράτηση και απορρόφηση των νερών.
  4. Τέλος απαιτείται προγραμματισμένη τακτική συντήρηση καθαρισμού φρεατίων του δικτύου αποχέτευσης ώστε να εκλείψουν οριστικά οι αποφράξεις και οι δυσλειτουργίες αυτών, αλλά και καθαρισμός - διάνοιξη  της κοίτης ποταμών που γειτνιάζουν με πόλεις.

Πρέπει βέβαια να ομολογήσουμε ότι όλα τα παραπάνω δυστυχώς δε λύνονται από τη μιά στιγμή στην άλλη, αλλά η εξεύρεση των κονδυλίων και ο προγραμματισμός έναρξης των προαναφερθέντων εργασιών είναι ένα πρώτο βήμα που απαιτείται ώστε να προστατευθούμε από τα χειρότερα που έρχονται !!!! Ανάληψη ευθυνών και στρατηγική μακροπρόθεσμη διαχείριση αποτελούν την εγγυημένη λύση !!!

 

Τώρα δυναμικές λύσεις στις αποφράξεις αποχέτευσης για όλη την Αττική !!!

Η apofraxeis4u παρέχει τις υπηρεσίες της τόσο στην Αθήνα όσο και σε όλες τις συνοικίες του λεκανοπεδίου:

Αποφρακτικές λύσεις για κάθε μπελά στο δίκτυο αποχέτευσης !!!

Τα άριστα καταρτισμένα κλιμάκια των τεχνικών μας αναλαμβάνουν αποφρακτικά προβλήματα που συγκεντρώνονται συνοπτικά στα ακόλουθα:

  1. Σιφώνια που υπολειτουργούν
  2. Νεροχύτες πλημμυρισμένους
  3. Υπερχειλισμένες λεκάνες τουαλέτας
  4. Βουλωμένα φρεάτια αποχετεύσεων
  5. Υδρορροές  μπαλκονιών μπουκωμένες
  6. Κάθετες και οριζόντιες στήλες συγκέντρωσης απόνερων
  7. Αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένους χώρους
  8. Βιντεοσκοπήσεις αγωγών με κάμερα cctv
  9. Κοπές ριζών που εισχωρήσαν στο εσωτερικό αγωγών

Ο εξοπλισμός που διαθέτουμε:

  • Σύγχρονο στόλο βυτιοφόρων οχημάτων
  • Υδροπιεστικά μηχανήματα εκτόξευσης νερού
  • Ριζοκοπτικές μηχανές
  • Κάμερα βιντεοσκόπησης - ανίχνευσης βλαβών
Άλλες αποφρακτικές διεργασίες που περιλαμβάνει το φάσμα εργασιών μας:
  1. Αντλήσεις υδάτων από θεομηνίες, βλάβες ή ατυχή συμβάντα
  2. Συντήρηση αποχετευτικών δικτύων με προνομιακά προγράμματα
  3. Εκκενώσεις και αποφράξεις βόθρων
Αποφράξεις: 24 ώρες / 24ωρο - 7 ημέρες / εβδομάδα - 365 ημέρες / χρόνο
  • Άμεση επέμβαση και 100% εγγυημένη αποκατάσταση δυσλειτουργίας
  • Οικονομικές χρεώσεις
  • Οριστικές λύσεις με υπερσύγχρονο εξοπλισμό και όχι προχειρότητες και πειραματισμοί.