Ιδέες - Προτάσεις & Επίκαιρα !!!

Ξεβουλώστε την αποχέτευση του νεροχύτη σας εύκολα και οικολογικά ακολουθώντας τις οδηγίες του σχήματος. Δώστε οριστικό τέλος στις αποφράξεις ...

 

infographic1-apofraxeis4u

 

 

 

 

Ενας εφιάλτης που βιώνουν όλο και πιο έντονα τόσο οι κάτοικοι όσο και οι παραθεριστές πολλών από τα νησιά του Αιγαίου, είναι και έλλειψη νερού, η υπολειτουργία του αποχετευτικού δικτύου και η απουσία πολλές φορές μονάδας επεξεργασίας καθαρισμού λυμάτων με όλα τα φυσικά επακόλουθα, όπως αποφράξεις αποχετεύσεων, δυσοσμίες, περιορισμός κατανάλωσης νερού και όλα τα συναφή. Η θυγατρική εταιρεία της ΕΥΔΑΠ γνωστή και σαν ΕΥΔΑΠ Νήσων σε συνεργασία με τα αντίστοιχα υπεύθυνα Υπουργεία Αιγαίου και Ναυτιλίας έχει μελετήσει το καυτό πρόβλημα από τα τέλη του 2013 και εκτιμά ότι απαιτούνται κονδύλια των 66,4 εκατομ. ευρώ για να δοθούν δραστικές λύσεις πί των θεμάτων αυτών. Το συγεκριμένο ποσό επιμερίζεται ως εξής για τα ακόλουθα νησιά:

αποχετευτικό πρόβλημα νησιών Αιγαίου

Νάξος: 12,9 εκατ. ευρώ για έργα διαχείρησης λυμάτων και επέκταση του αποχετευτικού δικτύου. Το νησί  σήμερα αριθμεί 17.930 κατοίκους που ζουν μόνιμα και εξυπηρετούνται με συνολικά μήκη  αγωγών υδροδότησης 277,4 χλμ και αποχέτευσης 133,8 χλμ. Το νερό που καταναλώνεται για τις καθημερινές ανάγκες προέρχεται απο τη λιμνοδεξαμενή Εγγαρών, πηγές και γεωτρήσεις.

Αμοργός: 10,6 εκατ. ευρώ για έργα αφαλάτωσης, διαχείρισης λυμάτων και κατασκευή βιολογικού καθαρισμού. Η υδροδότηση γίνεται από πηγάδια, πηγές και γεωτρήσεις. Το δίκτυο ύδρευσης του νησιού είναι 67,9 χλμ. 

Μήλος: 8,8 εκατ. ευρώ για έργα επέκτασης του δικτύου αποχέτευσης (τωρινού μήκους 22,3 χλμ) και κατασκευή μονάδας βιολογικού καθαρισμού. Να σημειωθεί ότι το νησί υδροδοτεί τις ανάγκες 4.977 κατοίκων από ιδιωτική μονάδα αφαλάτωσης νερού (μήκους αγωγών 96,8 χλμ)

Τήλος: 6,1 εκατ. ευρώ για κατασκευή αποχετευτικού δικτύου (που απουσιάζει παντελώς) και προέκταση υδροδοτικού (μήκους 47,2 χλμ). Η μόνη πηγή υδροδότησης του νησιού με τους 780 κατοίκους είναι πηγές.

Αγκίστρι: 6 εκατομ. ευρώ για μονάδα αφαλάτωσης, βελτίωση υδροδοτικού (μήκους 18,8 χλμ) και κατασκευή αποχετευτικού - βιολογικού καθαρισμού που απουσιάζουν εντελώς. Οι 1600 κάτοικοι προς το παρόν εφοδιάζονται με νερό μόνο με μεταφορά.

Ελαφόνησος: 3,6 εκατ. ευρώ για δημιουργία απουσιάζοντος δικτύου αποχέτευσης. 1041 κάτοικοι υδροδοτούνται με 2 γεωτρήσεις που βρίσκονται στο νησί και 1 επιπλέον στην Πελοπόννησο. Μήκος υδροδοτικού δικτύου 11,4 χλμ.

Κίμωλος: 2,8 εκατ. ευρώ για δίκτυο αφαλάτωσης, δίκτυο αποχέτευσης και βελτίωση της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων. Προς το παρόν οι 910 κάτοικοι του νησιού υδροδοτούνται με μεταφορά νερού από το Λαύριο.

Σίκινος: 2,7 εκατ. ευρώ για κατασκευή μονάδας αφαλάτωσης και  2 μονάδων επεξεργασίας λυμάτων. Οι 273 κάτοικοι υδροδοτούνται μέσω μονάδος αφαλάτωσης, μεταφορά νερού και υδρομάστευση πηγής (μήκος δικτύου υδρδότησης 19,9 χλμ)

Φολέγανδρος: 2,5 εκατ. ευρώ για νέα μονάδα βιολογικού καθαρισμού λυμάτων.

Καστελλόριζο: 2,4 εκατ. ευρώ για κατασκευή δικτύου αποχέτευσης και μονάδας βιολογικού καθαρισμού. Βελτίωση απαιτείται επίσης στην προϋπάρχουσα μονάδα αφαλάτωσης που δεν αρκεί για την υδροδότηση των 492 μόνιμων κατοίκων, πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα να χρησιμοποιείται ταυτόχρονα και η μεταφορά νερού.

Ψαρά: 2 εκατ. ευρώ κυρίως για την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου που απουσιάζει και μονάδας επεξεργασίας λυμάτων.

Αγαθονήσι: 1,1 εκατ. ευρώ για υποδομές αποχέτευσης.

Ηρακλειά: 1 εκατ. ευρώ για κατάργηση βόθρων και δημιουργία δικτύου αποχέτευσης αλλά και αφαλάτωσης προς αποφυγή της μεταφοράς νερού που χρησιμοποιείται έως τώρα για τους 141 κατοίκους της.

Σχοινούσα: 882 χιλ. ευρώ για μονάδα αφαλάτωσης και κατασκευή αποχετευτικού δικτύου προς κατάργηση των υπαρχόντων βόθρων.

Χάλκη: 810 χιλ. ευρώ για αντικατάσταση της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων. Αφαλάτωση και αποχετευτικό δίκτυο υπάρχουν.

Αγιος Ευστράτιος: 565 χιλ. ευρώ

Οινούσσες:  336 χιλ. ευρώ

Υδρα: 310 χιλ. ευρώ

 

Διαβάστε επίσης: Πώς θα «ξεδιψάσουν» 20 νησιά στο Αιγαίο

 

Η έλλειψη τουαλέτας και αποχέτευσης σε τριτοκοσμικές χώρες

Τώρα δυναμικές λύσεις στις αποφράξεις αποχέτευσης για όλη την Αττική !!!

Η apofraxeis4u παρέχει τις υπηρεσίες της τόσο στην Αθήνα όσο και σε όλες τις συνοικίες του λεκανοπεδίου:

Αποφρακτικές λύσεις για κάθε μπελά στο δίκτυο αποχέτευσης !!!

Τα άριστα καταρτισμένα κλιμάκια των τεχνικών μας αναλαμβάνουν αποφρακτικά προβλήματα που συγκεντρώνονται συνοπτικά στα ακόλουθα:

  1. Σιφώνια που υπολειτουργούν
  2. Νεροχύτες πλημμυρισμένους
  3. Υπερχειλισμένες λεκάνες τουαλέτας
  4. Βουλωμένα φρεάτια αποχετεύσεων
  5. Υδρορροές  μπαλκονιών μπουκωμένες
  6. Κάθετες και οριζόντιες στήλες συγκέντρωσης απόνερων
  7. Αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένους χώρους
  8. Βιντεοσκοπήσεις αγωγών με κάμερα cctv
  9. Κοπές ριζών που εισχωρήσαν στο εσωτερικό αγωγών

Ο εξοπλισμός που διαθέτουμε:

  • Σύγχρονο στόλο βυτιοφόρων οχημάτων
  • Υδροπιεστικά μηχανήματα εκτόξευσης νερού
  • Ριζοκοπτικές μηχανές
  • Κάμερα βιντεοσκόπησης - ανίχνευσης βλαβών

Άλλες αποφρακτικές διεργασίες που περιλαμβάνει το φάσμα εργασιών μας:

  1. Αντλήσεις υδάτων από θεομηνίες, βλάβες ή ατυχή συμβάντα
  2. Συντήρηση αποχετευτικών δικτύων με προνομιακά προγράμματα
  3. Εκκενώσεις και αποφράξεις βόθρων

Αποφράξεις: 24 ώρες / 24ωρο - 7 ημέρες / εβδομάδα - 365 ημέρες / χρόνο

  • Άμεση επέμβαση και 100% εγγυημένη αποκατάσταση δυσλειτουργίας
  • Οικονομικές χρεώσεις
  • Οριστικές λύσεις με υπερσύγχρονο εξοπλισμό και όχι προχειρότητες και πειραματισμοί.