Ιδέες - Προτάσεις & Επίκαιρα !!!

Ξεβουλώστε την αποχέτευση του νεροχύτη σας εύκολα και οικολογικά ακολουθώντας τις οδηγίες του σχήματος. Δώστε οριστικό τέλος στις αποφράξεις ...

 

infographic1-apofraxeis4u

 

 

 

 

αποκατασταση αποφραξης σε νεροχυτη

Με το πλύσιμο των πιάτων στο νεροχύτη της κουζίνας, καθημερινά βομβαρδίζουμε τις αποχετεύσεις με μικροποσότητες τροφής και λίπος που σταδιακά προκαλούν αποφράξεις μειώνοντας την ικανότητα απορρόφησης και απομάκρυνσης του νερού. Έτσι το νερό δυσκολεύεται να διαφύγει και αρχίζει να λιμνάζει, καθιστώντας το νεροχύτη λειτουργικά ανενεργό.
Η εύκολη λύση που πολλοί ακολουθούν δεν είναι άλλη από τη χρήση χημικών καθαριστικών του εμπορίου που υπόσχονται αποκατάσταση των αποφράξεων αλλά ταυτόχρονα η υπερβολική καυστικότητα αυτών εγγυμονεί κινδύνους διάβρωσης για τους σωλήνες αποχέτευσης και παράλληλα επιβαρύνει το περιβάλλον και τον υδροφόρο ορίζοντα.
Εναλλακτική επιλογή αποτελεί η χρήση σύρματος απόφραξης και λύσιμο του νεροχύτη που ναι μεν έχει αποτελέσματα αλλά πιο δύσκολα πραγματοποιείται από γυναίκα μιας και είναι πολύ πιο κοπιαστική και απαιτεί και κάποπια εργαλεία.

Η πιο εύκολη, οικονομική και αποτελεσματική λύση για τους βουλωμένες σωλήνες του νεροχύτη είναι η χρήση μαγειρικής σόδας, γνωστή και ως baking soda (καθαρό διττανθρακικό νάτριο). Ενημερωτικά η διαφορά της σόδας από το baking powder είναι ότι η δεύτερη είναι όξινη και περιέχει συνήθως και άμυλο για δέσμεση υγρασίας.
Η διαδικασία απόφραξης για ελαφρά βουλωμένες αποχετεύσεις  απαιτεί μόνο να ρίξουμε στο στόμιο της αποχέτευσης ένα φλυτζάνι σόδα και αφού το αφήσουμε να δράσει για 10 λεπτά ρίχνουμε 4 φλυτζάνια καυτό νερό.
Αν η απόφραξη επιμένει μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σόδα πλυσίματος που είναι πιο αλκαλικό προϊόν αρκεί να μην έχει προηγηθεί απόπειρα προηγουμένως με σκεύασμα του εμπορίου.
Αν παρόλα αυτά δεν αποκατασταθεί το πρόβλημα, τότε επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ρίχνοντας αμέσως μετά τη σόδα 1 φλυτζάνι ξύδι ταπώνοντας ταυτόχρονα το στόμιο. Μετά την παρέλευση 30 λεπτών ρίχνουμε μια κατσαρόλα καυτό νερό. Ο συνδιασμός σόδας με ξύδι δημιουργεί αφρούς στο εσωτερικό της αποχέτευσης και αυξάνει κατακόρυφα την αποτελεσματικότητα της μεθόδου.
Για προληπτική συντήρηση και αποφυγή επανεμφάνισης του αποφρακτικού προβλήματος μελλοντικά συνίσταται μια φορά το μήνα η επανάληψη της διαδικασίας με 1/4 φλυτζανιού σόδας και ρίψης καυτού νερού.

 

Τώρα δυναμικές λύσεις στις αποφράξεις αποχέτευσης για όλη την Αττική !!!

Η apofraxeis4u παρέχει τις υπηρεσίες της τόσο στην Αθήνα όσο και σε όλες τις συνοικίες του λεκανοπεδίου:

Αποφρακτικές λύσεις για κάθε μπελά στο δίκτυο αποχέτευσης !!!

Τα άριστα καταρτισμένα κλιμάκια των τεχνικών μας αναλαμβάνουν αποφρακτικά προβλήματα που συγκεντρώνονται συνοπτικά στα ακόλουθα:

  1. Σιφώνια που υπολειτουργούν
  2. Νεροχύτες πλημμυρισμένους
  3. Υπερχειλισμένες λεκάνες τουαλέτας
  4. Βουλωμένα φρεάτια αποχετεύσεων
  5. Υδρορροές  μπαλκονιών μπουκωμένες
  6. Κάθετες και οριζόντιες στήλες συγκέντρωσης απόνερων
  7. Αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένους χώρους
  8. Βιντεοσκοπήσεις αγωγών με κάμερα cctv
  9. Κοπές ριζών που εισχωρήσαν στο εσωτερικό αγωγών

Ο εξοπλισμός που διαθέτουμε:

  • Σύγχρονο στόλο βυτιοφόρων οχημάτων
  • Υδροπιεστικά μηχανήματα εκτόξευσης νερού
  • Ριζοκοπτικές μηχανές
  • Κάμερα βιντεοσκόπησης - ανίχνευσης βλαβών
Άλλες αποφρακτικές διεργασίες που περιλαμβάνει το φάσμα εργασιών μας:
  1. Αντλήσεις υδάτων από θεομηνίες, βλάβες ή ατυχή συμβάντα
  2. Συντήρηση αποχετευτικών δικτύων με προνομιακά προγράμματα
  3. Εκκενώσεις και αποφράξεις βόθρων
Αποφράξεις: 24 ώρες / 24ωρο - 7 ημέρες / εβδομάδα - 365 ημέρες / χρόνο
  • Άμεση επέμβαση και 100% εγγυημένη αποκατάσταση δυσλειτουργίας
  • Οικονομικές χρεώσεις
  • Οριστικές λύσεις με υπερσύγχρονο εξοπλισμό και όχι προχειρότητες και πειραματισμοί.