αποφραξεις 4u

Ιδέες - Προτάσεις & Επίκαιρα !!!

Ξεβουλώστε την αποχέτευση του νεροχύτη σας εύκολα και οικολογικά ακολουθώντας τις οδηγίες του σχήματος. Δώστε οριστικό τέλος στις αποφράξεις ...

 

infographic1-apofraxeis4u

 

 

 

 

πλυμμηρες από αποφράξεις

Διαρροές, οξειδωμένοι σωλήνες, βουλωμένα φρεάτια, δεξαμενές που ξεχειλίζουν… Όσο κι αν δεν θέλουμε να παραδεχθούμε την αλήθεια, αυτή είναι η εικόνα που επικρατεί στις πολυκατοικίες όλης της Ελλάδας, αλλά και του Λεκανοπεδίου των τεσσάρων και πλέον εκατομμυρίων κατοίκων συμπεριλαμβανομένων και περιοχών αυξημένου βιοτικού επιπέδου, όπως η Κηφισιά στα βόρεια προάστια, η Εκάλη. η Γλυφάδα  κλπ. Και αυτή η κατάσταση είναι πάρα πολύ σοβαρή για να την αγνοήσουμε, αφού απειλεί όχι μόνο τη λειτουργικότητα και την υγιεινή των διαμερισμάτων, αλλά και τη στατικότητα κάθε πολυκατοικίας, καθώς το στάσιμο νερό αποτελεί παράγοντα διάβρωσης και οξείδωσης, προκαλώντας φθορές στα υλικά της.
Οι απλές φθορές, οι δυσλειτουργίες και οι βλάβες των σωληνώσεων μπορούν να αντιμετωπιστούν εύκολα με την παρέμβαση ενός καλού υδραυλικού, ωστόσο κάποιες φορές η κατάσταση του αποχετευτικού δικτύου βρίσκεται σε οριακό σημείο, και τότε μόνο μια εταιρεία αποφράξεων είναι σε θέση να δώσει σίγουρη λύση. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές εταιρείες που και την τεχνογνωσία διαθέτουν και διαθέσιμες είναι για τον πελάτη, 24 ώρες το 24ωρο.
Οι επιχειρήσεις αποφράξεων απασχολούν επαγγελματίες με μεγάλη πείρα και εργατικότητα, οι οποίοι ανήκουν σε διάφορους κλάδους που σχετίζονται με αποφράξεις και υδραυλικές εργασίες. Επιπλέον διαθέτουν ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει σε τεχνικό εξοπλισμό και οχήματα. Ειδικά τα βυτιοφόρα και τα αντλιοφόρα τους είναι το «βαρύ πυροβολικό» τους.      
Ειδικότερα τα αντλιοφόρα οχήματα είναι εκείνα που κάνουν τις εταιρείες αποφράξεων υπερπολύτιμες και σε έναν άλλον τομέα. Και αυτός δεν είναι άλλος από τις απαντλήσεις υδάτων, μια εργασία που δεν μπορεί να περιμένει και που αφορά την ίδια τη ζωή των ανθρώπων που διαμένουν σε μια πολυκατοικία.
Μια ξαφνική νεροποντή, μια κακοτεχνία στο υδροδοτικό σύστημα, είτε του σπιτιού είτε του δρόμου, μπορεί να μετατρέψει ένα διαμέρισμα σε βούρκο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία όσων το κατοικούν. Φανταστείτε λοιπόν τι μπορεί να συμβεί αν το νερό συμβαίνει να είναι και πιο επικίνδυνο από το συνηθισμένο, π.χ. προέρχεται από λύματα, από θαλασσινό νερό, από αποχέτευση κ.ο.κ. Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν αρκεί η Πυροσβεστική, όσο και αν έχει τη διάθεση και το φιλότιμο να βοηθήσει.
Εξάλλου οι εταιρείες αποφράξεων δίνουν πάντα το «παρών» ακόμα και σε περιπτώσεις που ένας χώρος πρέπει οπωσδήποτε να αδειάσει άμεσα, όπως τα φρεάτια συλλογής ύδατος ή οι δεξαμενές πετρελαίου. Και είναι στο χέρι του πελάτη να διαλέξει τους επαγγελματίες εκείνους που εξασφαλίζουν το επιθυμητό αποτέλεσμα σε συνδυασμό με λογικό κόστος. Είναι πάντως προς το συμφέρον του πελάτη να οικοδομήσει σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης με την εταιρεία, ώστε να έχει προτεραιότητα σε περίπτωση που χρειαστεί τη συνδρομή της.
Δεν χρειάζεται όμως να έρθει η δύσκολη στιγμή για να κινητοποιηθείτε. Οι εταιρείες αποφράξεων εκτελούν και πολλές άλλες εργασίες εκτός από τις απαντλήσεις υδάτων και τις συνήθεις αποφράξεις. Η καθαριότητα των χώρων με συχνές απολυμάνσεις και απεντομώσεις είναι άλλος ένας τομέας με τον οποίο ασχολούνται, ενώ συχνά αναλαμβάνουν και την έκδοση κοινοχρήστων ή συνεργάζονται με τις εταιρείες προμήθειας πετρελαίου. Και βέβαια πραγματοποιούν, αν τους το ζητήσετε, τακτικούς ελέγχους στο αποχετευτικό σας σύστημα.
Το σίγουρο πάντως είναι πως θα σας φανούν χρήσιμες σε πολλές περιπτώσεις και καλό θα ήταν να τις έχετε υπ’ όψιν σας κάθε φορά που σας απασχολεί η καλή κατάσταση του διαμερίσματος ή της πολυκατοικίας σας.         

 

apofraxeis-neroxyti

Ένα από τα πλέον σημαντικά δίκτυα κάθε πολυκατοικίας, που αφορά όχι μόνο τα διαμερίσματα ξεχωριστά αλλά και το σύνολο κάθε συγκροτήματος κατοικιών, είναι το αποχετευτικό. Και όπως δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς την παρουσία των άλλων στοιχείων της πολυκατοικίας, π.χ. του δικτύου ηλεκτροδότησης, έτσι – και ακόμη περισσότερο – δεν μπορούμε να έχουμε μια αξιοπρεπή καθημερινότητα όταν η αποχέτευση του διαμερίσματός μας «πάσχει» και δεν είναι λειτουργική.

Read more: Ανάγκη και όχι πολυτέλεια η σωστή λειτουργία του αποχετευτικού συστήματος

apoxeteutiko-knossos

Το βασίλειο της Κνωσσού αποτελεί ένα θαυμαστό δημιούργημα του ανθρώπινου και δη του ελληνικού πνεύματος και προκαλεί ακόμη και σήμερα το δέος και τον θαυμασμό του σύγχρονου ανθρώπου για τα επιτεύγματα που πραγματοποιήθηκαν εκεί πριν από 3,5 και πλέον χιλιετίες.
Ειδικότερα τομείς όπως η αρχιτεκτονική και οι εικαστικές τέχνες αφήνουν άφωνους τους επισκέπτες του μινωικού ανακτόρου για το υψηλό αισθητικό τους επίπεδο, ενώ και η πολεοδομία και η ρυμοτομία της Κνωσσού είναι υποδειγματικές, αποκαλύπτοντας έναν απίστευτα προηγμένο πολιτισμό.
Ωστόσο και τομείς που έχουν σχέση με την καθημερινότητα, όπως είναι η ύδρευση και η αποχέτευση, ήταν ιδιαίτερα ανεπτυγμένοι στην Κνωσσό, ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως εδώ συναντάμε για πρώτη φορά ολοκληρωμένο σύστημα ύδρευσης και αποχέτευσης που να αφορά ολόκληρη πόλη, που ήρθε στο φως χάρη στις ανασκαφές του αρχαιολόγου Άρθουρ Έβανς.

Read more: Μνημείο λειτουργικότητας το αποχετευτικό σύστημα της Κνωσσού   

εργασιες συντηρησης αποχετευτικων δικτυων

Κάθε πολυκατοικία έχει λίγο - πολύ τις φθορές της, ιδιαίτερα αν έχουν περάσει τα χρόνια γι’ αυτές. Εκτός όμως από αυτές που φαίνονται με γυμνό μάτι και αφορούν την όψη τους, υπάρχουν και οι «βουβές» φθορές που συμβαίνουν στις σωληνώσεις του αποχετευτικού δικτύου και σχετίζονται με αποφρακτικά προβλήματα.

Read more: Οι εταιρείες αποφράξεων αντιμετωπίζουν και τα τερτίπια του καιρού

αποφράξεις δικτύων αποχέτευσης

Στα διαμερίσματα των πολυκατοικιών παρουσιάζονται συχνά προβλήματα που έχουν σχέση και με την παλαιότητα των κατασκευών αλλά και με κακοτεχνίες που μπορεί να προκύψουν. Από τα πλέον ενοχλητικά και πιεστικά είναι τα αποφρακτικά προβλήματα, που αφορούν το υδροδοτικό και αποχετευτικό δίκτυο. Και αν τέτοιο πρόβλημα μας αναγκάζει να μην μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την τουαλέτα μας για κάποιο διάστημα, φανταστείτε πώς είναι να μην έχουμε νερό στο σπίτι μας εξαιτίας μιας τέτοιας κατάστασης!

Read more: SOS στις πολυκατοικίες από αποφράξεις υδροδοτικού - αποχετευτικού δικτύου